Mojito de căpșuni, la borcan – asigurați-vă că reușiți să vă aprovizionați cu acesta!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de mojito de căpșuni și mentă, la borcan pentru iarnă. Căpșunele și menta sunt o combinație incredibil de delicioasă și răcoritoare. Vă sugerăm să vă familiarizați cu rețeta de mojito cu căpșuni, care poate fi preparată pentru iarnă. În zilele reci, gustul acestei băuturi vă va aminti de zilele calde ale verii. Este o rețetă foarte simplă, deoarece băutura se prepară ușor și fără bătăi de cap. Pregătiți, testați și uimiți familia dragă cu delicii magice.

INGREDIENTE   

– 500 g de căpșuni proaspete

– 50 g de lămâie

– 20 g de mentă proaspătă

– 300 g de zahăr

– 3 l de apă potabilă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați căpșunele, îndepărtați codițele, apoi iar spălați-le bine sub un jet de apă. Aranjați căpșunele într-o strecurătoare sau sită, până se va scurge excesul de apă.

2. Luați un borcan cu volumul de 3 l, spălați-l și sterilizați-l. Aranjați la fundul borcanului niște frunze de mentă, 3 felii de lămâie și căpșunele.

3. Turnați 3 l de apă într-o cratiță și aduceți-o până la fierbere. Turnați apa clocotită în borcanul cu căpșuni. Acoperiți borcanul cu capac și lăsați-l pentru 30 de minute. Apoi scurgeți apa din borcan într-o cratiță aparte, folosindu-vă de o sită sau plasă de tifon.

4. Puneți cratița pe foc și aduceți apa până la fierbere. Apoi adăugați zahărul și amestecați compotul. Fierbeți compotul timp de câteva minute, până se va dizolva complet zahărul. Turnați compotul în borcanul cu fructe. Acoperiți borcanul cu capac și capsați-l.

5. Aranjați borcanul cu susul în jos și acoperiți-l cu o păturică. Lăsați băutura apetisantă să se răcească complet, apoi dați-o la cămară sau pivniță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1