Mousse de ciocolată – o porție dublă nu va fi suficientă!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de mousse de ciocolată. Rețeta de mousse conține cele mai accesibile ingrediente și se prepară foarte simplu și rapid. Veți obține un desert extraordinar, delicios, aromat și apetisant. Uimiți-i pe cei dragi cu delicii speciale, ce cuceresc din prima.

INGREDIENTE  

– 100 g de ciocolată neagră

– 1,5 pahar de lapte

– 1,5 pahar de smântână sau frișcă

– 0,5 pahar de zahăr + 1 lingură de zahăr

– 2-3 linguri pudră de cacao

– 20 g de gelatină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Puneți gelatina la înmuiat pentru 10 minute.

2. Așezați ciocolata pe un tocător de lemn și tocați-o mărunt, folosind un cuțit bine ascuțit.

3. Puneți ciocolata mărunțită într-o cratiță și adăugați 1 lingură de zahăr și 1 lingură de pudră de cacao. Apoi turnați 1,5 pahar de lapte și amestecați ingredientele, până se va dizolva pudra de cacao.

4. Puneți cratița pe foc. Aduceți compoziția până la fierbere, la foc mic, amestecând încontinuu, până se vor omogeniza ingredientele.

5. Turnați gelatina dizolvată în cratița cu ciocolata topită. Amestecați încontinuu compoziția, până gelatina se va dizolva complet. Opriți focul și lăsați compoziția să se răcească puțin.

6. Amestecați într-un bol aparte smântâna cu zahărul. Bateți ingredientele, folosind mixerul, până se va dizolva zahărul.

7. Turnați compoziția de ciocolată în bolul cu crema de smântâna, folosind sita sau o plasă de tifon. Omogenizați ingredientele din bol.

8. Alegeți o formă de silicon, de plastic sau forme metalice rectangulare și turnați compoziția de ciocolată. Dacă veți alege formele de metal, ar trebui să le tapetați cu folie alimentară mai groasă, pentru a obține o bordură frumoasă. Dați forma la frigider pentru 2-3 ore.

9. Tapetați un platou cu hârtie de copt și răsturnați mousse-ul din frigider. Îndepărtați cu grijă forma.

10. Decorați desertul apetisant cu pudră de cacao, preventiv cernută printr-o sită mică. Serviți desertul fascinant alături de o cafeluță aromată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1