Mozzarella de casă din doar 2 ingrediente de bază și în 30 de minute!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de mozzarella de casă. Procesul de preparare în condiții casnice este foarte simplu – în timp de doar 30 de minute veți obține un deliciu de neuitat. În plus, procesul de preparare este foarte interesant, deoarece brânza va trebui întinsă. Un punct important este laptele – veți avea nevoie de lapte de fermă, nepasteurizat. Mozzarella de casă se dovedește a fi mult mai gustoasă decât cea din comerț.

INGREDIENTE  

– 4 l de lapte de fermă (nepasteurizat)

– 8-10 linguri de oțet 9% sau suc de lămâie

– 1 lingură de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Veți avea nevoie de o cratiță mare. Turnați laptele în cratiță și puneți-o pe foc.

2. Încălziți laptele, amestecând încontinuu, până la temperatura de 45-50°C. Trebuie să fie foarte cald, dar asigurați-vă că nu se supraîncălzească. Opriți focul.

3. Transferați cratița cu lapte pe suprafața de lucru. Începeți să adăugați câte o lingură de oțet în cratiță și amestecați încontinuu. Deci, adăugați oțet, câte 1 lingură, până se separă brânza și zerul devine galben deschis. Amestecând, adunați brânza, precum ați modela o bilă.

4. Apoi, aplatizați în mâini brânza, chiar deasupra cratiței, până scăpați de excesul de zer.

5. Iar puneți cratița cu zer pe foc și încălziți-l până la temperatura de aproximativ 70°C. Adăugați în cratița cu zer 1 lingură de sare și amestecați-o bine. Apoi puneți brânza în cratița cu zer și începeți să o întindeți, de-a lungul, de-a latul, de jur împrejur. Iar puneți brânza în cratiță pentru 1-2 minute, apoi scoateți-o și modelați o bilă mare de mozzarella sau câteva mici. Acest proces va face brânză uniformă și elastică.

6. Ultimul pas – scufundați mozzarella într-un bol cu apă foarte rece pentru a se stabiliza și lăsați-o până se răcește complet.

7. Brânza este gata. O puteți servi.

Notă: Din 4 l de lapte veți obține 420 g de brânză mozzarella. În timpul procesului de întindere a brânzei, zerul este destul de fierbinte, deci, dacă nu rezistați să lucrați cu mâinile goale, îmbrăcați niște mănuși de silicon.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1