Negrese delicioase cu nuci – cel mai bun desert la o cafea!

Negresele sunt prăjituri foarte populare, despre care cunosc chiar şi cei ce nu îndrăgesc dulciurile. Acestea au un gust intens de ciocolată, cu mijloc moale, ce se completează perfect cu ceaiul sau cafeaua. La fel, acestea cu siguranţă pot deveni punctul de pornire pentru multe alte deserturi.

Gustul prăjiturii depinde de ciocolata care o folosiţi, fie cea neagră, care va reda o aromă intensă, fie ciocolata cu lapte, oferind un gust mai puţin pronunţat. Vă prezentăm o reţetă de negrese, unde vor fi folosite două feluri de ciocolată. Rezultatul o sa vă surprindă!

Ingrediente

– 150 g de nuci

– 200 g de ciocolată cu lapte

– 180 g de unt

– 50 g de cacao pudră

– 1 linguriţă de praf de copt

– 200 g de ciocolată neagră

– 200 g de zahăr

– 80 g de făină

– 3 ouă

– 12 g de zahăr vanilat

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tocaţi nucile (dacă doriţi, le puteţi folosi întregi). Prăjiţi-le în tigaie fără ulei.

2. Topiţi ciocolata cu untul într-o cratiţă la foc mic. Amestecaţi încontinuu. Nu aduceţi la fierbere. Când masa va deveni omogenă, luaţi-o de pe foc, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi-o să se răcească puţin.

3. Bateţi ouăle spumă. Adaugaţi zahărul şi amestecaţi. Cu jet subţire, turnaţi peste ouă ciocolata topită, amestecând încontinuu.

4. Amestecaţi făina cu pudra de cacao şi praful de copt. Adăugaţi la amestecul de ciocolată.

5. Adăugaţi nucile, zaharul vanilat şi amestecaţi.

6. Tapetaţi forma cu hârtie de copt. Ungeţi cu ulei. Turnaţi amestecul de ciocolată.

7. Coaceţi la temperatura de 180°C timp de 40 de minute. Faceţi testul scobitorii. Prajitura este gata dacă pe scobitoare rămân fărâmituri mici sau această e puţin umedă. Scobitoarea nu trebuie să fie uscată. În acest caz, prăjitura s-a copt prea mult timp.

Notă: Prăjitura poate fi decorată cu ciocolată topită sau orice al tip de topping. Tăiaţi prăjitura doar după ce aceasta se va răci.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1