Nici nu bănuiam că există aceste trucuri culinare. Am rămas surprinsă de nr.4!

Doriți ca bucatele preparate să fie și mai gustoase și apetisante, dar nu doriți să petreceți mult timp la bucătărie? Să știți că puteți transforma bucatele banale în adevărate capodopere culinare, care să arate la fel ca cele din restaurant, folosind câteva trucuri simple.

Echipa Bucătarul.eu vă oferă 10 sfaturi culinare, care o să vă ajute în bucătărie și veți obține rezultate extraordinare. Datorită acestor trucuri veți economisi timpul petrecut în bucătărie și veți găti noi feluri de mâncare, care mai de care mai gustoase. Vă dorim experimente culinare delicioase și spectaculoase!

Sfaturi culinare

1. Nu aruncați tulpinile de usturoi. Din acestea veți obține un condiment excelent. Pentru prepararea acestuia trebuie să tăiați mărunt tulpinile de usturoi și să le prăjiți în ulei. Acest condiment va intensifica gustul bucatelor de legume.

2. În timpul preparării umpluturii pentru pârjoale adăugați 2 albușuri de ou bătute spumă. Veți obține pârjoale foarte pufoase.

3. Un sfat pentru cei care coc pâinea în aparatul de făcut pâine: adăugați 3-4 linguri de griș în aluat și pâinea preparată va fi mult mai densă.

4. Preparați acasă un sos de iaurt pentru carne sau salatele de legume. Amestecați pur și simplu 150 g de iaurt natural cu 2 lingurițe de suc de lămâie, 1 cățel de usturoi și 20 g de mărar proaspăt.

5. Doriți ca salata de legume preparată acasă să nu difere de cea din restaurant? Adăugați pur și simplu o priză de vanilie. Această combinație neobișnuită este foarte reușită.

6. Atunci când preparați o prăjitură cu fructe, adăugați de fiecare dată în aluat: ghimbir, nucșoară, vanilie sau scorțișoară. Dacă doriți ca desertul să fie și mai aromat, atunci puteți adăuga în aluat 1-2 linguri de coniac.

7. Orice mâncare de legume va deveni mai gustoasă și consistentă, dacă veți adăuga condimentele împreună cu un amestec de usturoi și arahide măcinate în blender, în proporție de 1:1.

8. Încercați să diversificați pilaful obișnuit, adăugând bobițe de rodie. Pilaful va deveni mai festiv și mai apetisant.

9. Preparați aluatul pentru șnițele? Adăugați bere în aluat! Rețeta este simplă: 2 ouă, 5-6 linguri de făină, 120 g de maioneză și 200 ml de bere blondă. Veți obține șnițele foarte pufoase.

10. Nu bateți niciodată albușurile reci. Dacă ați scos albușurile din frigider, atunci lăsați-le să stea timp de 5 minute la temperatura camerei. Dacă doriți ca aluatul să nu fie uscat, atunci nu bateți albușurile prea tare.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1