Nici nu mi-am imaginat vreodată că din așa ingrediente simple poți pregăti așa deliciu – o rețetă foarte deosebită cu gust fabulos!

Echipa Bucătarul.eu vă oferă o rețetă delicioasă de tartă cu umplutură de brânză și mac, o combinație deosebită cu gust demențial. Tarta se prepară foarte simplu, din ingrediente nesofisticate, dar arată spectaculos, este super delicioasă, foarte fină, cu blat sfărâmicios și gust rafinat. Această tartă va fi apreciată de toți gurmanzii!

Ingrediente

– 100 g de unt

– 3 ouă

– 500 g de brânză de vaci

– 2 linguri de amidon

– 200 g de zahăr

– 1 linguriță de praf de copt

– 200 g de făină

– 120 g de mac

– vanilie după gust

– smântână (dacă va fi necesar)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Preparați blatul. Frecați un ou cu 50 g de zahăr, apoi adăugați untul topit.

2. Amestecați într-un bol separat făina și praful de copt și presărați amestecul în masa de ou. Frământați aluatul și așezați-l într-o formă de copt, tapetată cu hârtie de copt. Distribuiți aluatul uniform și formați bordurile. Dați forma la frigider pentru 30 de minute.

3. Între timp preparați umplutura. Turnați apă clocotită peste mac și lăsați-l să stea timp de 20 de minute. Apoi scurgeți apa și puneți macul într-o sită.

4. Treceți brânza printr-o sită sau amestecați-o în blender. Adăugați amidonul, zahărul rămas și ouăle. Amestecați și împărțiți masa obținută în 2 părți, o parte trebuie să fie mai mare decât cealaltă cu aproximativ 120-150 g. Adăugați macul în partea cea mică și amestecați. Dacă una din umpluturi este mai densă, atunci adăugați smântână, ca să obțineți consistența dorită.

5. Scoateți forma din frigider și așezați câte o lingură de umplutură cu mac și umplutură de brânză (fără mac), începând din centru. Umplutura se va răspândi pe blat și veți obține un decor frumos. După ce veți pune toată umplutura și se va așeza uniform, agitați-o puțin și treceți deasupra cu o scobitoare, trasând linii de la margini spre centru.

6. Puneți tarta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți-o timp de o oră. Lăsați tarta să se răcească, apoi scoateți-o din formă și serviți-o cu plăcere.

Priviți rețeta pas cu pas în videoclipul de mai jos.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1