Niciodată nu cumpăr macrou afumat! Am nevoie de doar o sticlă și 3 pești, pentru a obține un deliciu fascinant!

Vă prezentăm o rețetă de macrou extraordinar, slab sărat, pregătit în condiții casnice. Obțineți un macrou fin și suculent, ce poate fi preparat de oricine. Aperitivul preparat în saramura apetisantă, savuros, fraged și aromat, cu gust intens, nu va lăsa pe nimeni indiferent. Macroul preparat în condiții casnice este natural, mult mai gustos decât cel din comerț.

INGREDIENTE

– 3 pești macrou

– 2 cepe

– 2 frunze de dafin

– zahăr după gust

– 1 l de apă

– 2 linguri de ceai negru

– sare

– amestec de piper

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați capetele și cozile peștilor. Îndepărtați măruntaiele și spălați-i bine. Aranjați peștii pe un prosop de hârtie, să se usuce.

2. Pregătiți marinada: turnați într-o cratiță apă, adaugați cojile de ceapă și puneți-o pe foc. Fierbeți apa până aceasta va căpăta o culoare intensă. Fierbeți-o timp de 5 minute, apoi lăsați-o pentru 10 minute să se macereze.

3. Adaugați în apă ceaiul, sarea, zahărul, frunzele de dafin și amestecul de piper. Aduceți marinada până la fierbere. Luați cratița cu marinadă de pe foc și lăsați să se răcească.

4. Alegeți o sticlă de plastic mai mare pentru pești (sau trei sticle mai mici, pentru fiecare pește în parte). Tăiați partea de sus a sticlei. Aranjați în sticla de plastic macroul cu coada orientată în sus.

5. Turnați marinada și dați peștele la frigider pentru 3 zile. După 3 zile obțineți un pește aromat, extrem de gustos.

Notă: La dorință, adăugați în marinadă curry, boia de ardei afumată sau chiar 100 g de whisky – astfel peștele va fi asemenea celui afumat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1