Aceste chifteluțe nemaipomenit de bune nu au nici un gram de carne, sunt doar din varză. Trebuie neapărat să le încerci și tu!

Majoritatea dintre noi ne-am obișnuit cu chifteluțe preparate din carne, însă de această dată vă propunem niște chifteluțe din varză, care sunt la fel de gustoase ca cele cu carne. Acestea sunt extrem de aromate, delicioase și crocante. Au o culoarea aurie, o formă perfectă și se topesc în gură. Chifteluțele pot fi servite ca aperitiv sau ca fel principal.

INGREDIENTE

– 700 g de varză

– 2 ouă

– 2 cepe

– 4-5 linguri de griș

– o linguriță de sare

– 30 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați varza fideluță.

2. Puneți varza într-o cratiță cu apă clocotită și fierbeți-o 7-10 minute până este aproape gata. Dacă varza este mai tare, atunci trebuie să o fierbeți mai mult timp.

3. Tăiați ceapa mărunt și căliți-o în unt până capătă o culoare aurie.

4. Lăsați varza să se răcorească. Apoi puneți-o în strecurătoare, lăsați să se scurgă tot lichidul și o stoarceți puțin cu mâinile.

5. Puneți varza într-un bol. Adăugați ceapa și ouăle. Apoi adăugați grișul, sarea și ierburi aromatice după gust.

6. Amestecați bine compoziția și lăsați-o să stea aproximativ 10 minute să se înmoaie grișul. Dacă compoziția este prea lichidă, mai adăugați puțin griș.

7. Formați chifteluțele. Luați puțină compoziție în palme și formați biluțe de mărimea potrivită.

8. Prăjiți chifteluțele în ulei încins. De îndată ce se formează o crustă aurie, întoarceți-le pe cealaltă parte. Apoi se prăjesc sub capac, la foc mediu, până sunt gata. Chifteluțele se prăjesc foarte repede.

Din această cantitate de ingrediente veți obține 10-12 chifteluțe.

Serviți chifteluțele cu smântână sau cu alte sosuri preferate. Puteți să le consumați atât fierbinți, cât și reci.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1