Notați aceste sfaturi utile și omleta preparată va fi perfectă: delicioasă și pufoasă!

Omleta este un fel de mâncare originar din Franța. Devenind foarte populară, multe țări pregătesc propria omletă tradițională, ce a căpătat și o denumire specifică acestora. Astfel, în Italia se prepară Frittata, în Spania – Tortilla, iar în Japonia – Omurice. În prezent se cunosc foarte multe rețete de omlete, cu tot feluri de umpluturi. Aceasta se prepară cu verdeață, roșii, cașcaval, șuncă, brânză de vaci, ardei gras sau ciuperci. Există chiar și rețete de omletă dulce, cu ciocolată. Vă prezentăm mai jos top 10 cele mai utile sfaturi, cu ajutorul cărora veți obține mereu cea mai delicioasă și pufoasă omletă. Experimentați cu ingredientele preferate și obțineți de fiecare dată o nouă capodoperă culinară.

Trucuri pentru o omletă perfectă:

Nr.1 – Cu cât mai bine veți amesteca ouăle cu laptele, cu atât mai delicioasă va fi omleta. Cel mai bun rezultat se obține atunci când amestecați ouăle un timp mai îndelungat cu un tel sau o furculiță, nicidecum cu mixerul. Umplutura se adaugă în vasul cu ouăle bătute doar după ce acestea s-au amestecat bine. Dacă vă doriți o omletă sufleu, bateți albușurile spumă, apoi adăugați gălbenușurile bătute și laptele.

Nr.2 – Cea mai delicioasă și pufoasă omleta va fi cea din ouă de casă. Dacă vă doriți o omletă mai dietetică, folosiți doar albușurile. Dacă însă aveți nevoie de o omletă mai densă – folosiți doar gălbenușurile.

Nr.3 – Nu exagerați cu laptele. Proporția perfectă este: 1 ou la 1 jumătate de coajă cu lapte. Dacă va fi mai mult lapte, omleta se va lăsa în jos imediat după preparare.

Nr.4 – Omleta trebuie pregătită într-o tigaie acoperită cu capac. Pentru a obține o omleta mai pufoasă, ungeți interiorul capacului cu unt.

Nr.5 – În nici un caz, omleta nu trebuie să se ardă. Pentru ca acesta să se prăjească uniform, agitați puțin tigaia de câteva ori, în timpul prăjirii. La început, prăjiți omleta la foc mare, până aceasta se va prinde și va începe să crească. Apoi faceți focul mic și prăjiți omleta până este gata. Dacă este pregătită corect, omleta nu se arde și nu se lipește de tigaie.

Nr.6 – Dacă doriți să vă asigurați că omleta va fi pufoasă, adăugați puțină făină sau griș. Important este să nu exagerați. Proporție perfectă este de 1.5 linguriță de făină pentru o omletă din 4 ouă.

Nr.7 – Dacă vă doriți o omletă cu gust mai fin, adăugați câte 2 lingurițe de smântână sau maioneză la fiecare 4 ouă.

Nr.8 – Folosiți o tigaie cu fundul gros. Perfect ar fi să folosiți o tigaie de fontă și un capac cu orificiu pentru îndepărtarea umidității. 

Nr.9 – Prăjiți omleta într-o tigaie încinsă cu ulei și o bucată mică de unt. Astfel, veți obține o omletă cu gust fin și aromă irezistibilă.

Nr. 10 – Dacă doriți o omletă cu verdeață tocată, nu o amestecați cu ouăle bătute, ci presărați omleta la servire. Astfel, veți păstra vitaminele, gustul și aroma de verdeață. 

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1