Notați cea mai reușită și simplă rețetă de ștrudel cu mere absolut delicios!

Ștrudelul este unul din cele mai populare deserturi din lume. Astăzi vă prezentăm cea mai reușită rețetă de ștrudel cu mere și stafide. Secretul acestui desert extraordinar constă în întinderea aluatului cât mai subțire, aproape transparent. Alegeți mere acrișoare și presărați-le cu zahăr și scorțișoară. Veți obține un ștrudel perfect, foarte fin și suculent, cu aluat stratificat și crocant și umplutură extrem de aromată. Acest desert superb va deveni cel mai îndrăgit deliciu al familiei dvs. Savurați-l cu frișcă bătută sau o bilă de înghețată!

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-200 g de făină

-45 ml de ulei de floarea soarelui

-60 ml de apă

-1 priză de sare de mare

-50 g de ouă (1 ou mic)

-50 g de unt topit pentru ungerea ștrudelui

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-30 g de stafide

-30 ml de rom negru

-130 g de firimituri de pâine sau pandișpan

-150 g de zahăr

-5 g de zahăr vanilat

-1.8 kg de mere (preferabil acre)

-sucul de la 1 lămâie

-2 g de scorțișoară măcinată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SERVIRE

-zahăr pudră

-frișcă bătută sau înghețată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Aluatul. Bateți următoarele ingrediente în mixer cu ajutorului paletei pentru aluat (cârlig): făina, uleiul, sarea și oul până veți obține o masă netedă (timp de aproximativ 4-5 minute). Formați o bilă de aluat, înveliți-o în folie alimentară și dați-o la frigider pentru cel puțin o oră.

2. Umplutura. Spălați merele și curățați-le de coajă și semințe, apoi tăiați-le felii subțiri. Puneți-le într-un bol și amestecați-le cu sucul de lămâie.

3. Amestecați într-un bol separat scorțișoara și 80 g de zahăr și puneți amestecul într-o parte.

4. Puneți firimiturile de pâine sau pandișpan într-o tigaie și puneți la foc mic. Adăugați untul, zahărul vanilat și 70 g de zahăr. Amestecați până se va topi untul. Înmuiați stafidele în rom.

5. Încălziți cuptorul la 200 de grade. Întindeți aluatul cu sucitorul într-un strat de grosime medie. Presărați cu făină un prosop mare de bucătărie, puneți aluatul pe prosop și întindeți-l cu mâinile cât mai subțire posibil. În mod ideal, trebuie să obțineți un dreptunghi de mărimea 60*70 cm. Aluatul trebuie să fie aproape transparent.

6. Ungeți aluatul cu o parte de unt topit. Presărați-l cu firimituri de pâine pe toată suprafața, lăsând liber la margini câte 6 cm. Puneți merele deasupra și presărați-le cu amestecul de zahăr și scorțișoară.

7. Scurgeți lichidul din stafide și puneți-le haotic deasupra merelor. Înfășurați marginile libere ale aluatului în interior și rulați aluatul cât mai strâns cu ajutorul prosopului (eu am redus cantitatea de ingrediente și am obținut un ștrudel mic).

8. Mutați ștrudelul cu ajutorul prosopului pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau pe un covoraș de silicon.

9. Ungeți ștrudelul cu untul topit care a rămas și puneți-l în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute până se va rumeni ușor.

10. Lăsați ștrudelul să se răcească, apoi tăiați-l în 12 părți și presărați-l din plin cu zahăr pudră înainte de servire. De asemenea, puteți servi ștrudelul cu frișcă bătută sau cu o bilă de înghețată.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1