Nu ați pregăti niciodată eclere? Cea mai ușoară rețetă, cu care veți reuși la sigur!

Eclerele cu crema de frișcă și brânză este un desert ce se combină perfect cu orice băutură caldă. Deși pregătirea eclerelor pare a fi un proces dificil, venim să vă dovedim contrariul. Vă prezentăm o rețetă foarte simplă, cu ajutorul cărora veți obține un desert desăvârșit. Doar urmați pașii de mai jos și bucurați-i pe cei dragi cu niște eclere atât de delicioase, încât se topesc în gură.

INGREDIENTE

-140 g de făină

-200 ml de apă

-100 g de apă

-0.5 linguriță de sare

-5 ouă

-250 ml de frișcă 20-30%

-250 g cremă de brânză

-zahăr după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați apa într-o cratiță. Adăugați untul și sarea. Puneți cratița pe foc și amestecând încontinuu, aduceți masa până la fierbere.

2. Luați cratița de pe foc și adăugați făina. Amestecați încontinuu. Aluatul este gata când nu se va lipi de pereții cratiței. Lăsați-l să se răcească.

3. Adăugați în aluat câte un ou, amestecând bine după fiecare. Obțineți un aluat omogen și neted.

4. Încălziți tava de copt. Tapetați tava caldă cu hârtie și turnați pe aceasta aluatul, formând eclerele. Puteți folosi atât un sac pentru patiserie, cât și o lingură. Păstrați o distanță de cel puțin 2 cm între fiecare porție de aluat.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200-230°C pentru 8-15 minute. Micșorați puțin temperatura și coaceți încă timp de aproximativ 30 de minute, până eclerele se vor rumeni puțin. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Scoateți tava din cuptor și lăsați eclerele să se răcească.

6. Bateți frișca până obțineți o cremă. Adăugați crema de brânză și zahărul. Amestecați până veți obține o cremă omogenă și pufoasă.

7. Umpleți eclerele cu cremă. La dorință, presărați-le cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1