Nu mă descurcam niciodată atât de bine la bucătărie: top 19 trucuri care te vor scăpa de toate grijile!

Fiecare gospodină cu experiență în arta gătitului, are propriile trucuri pe care le folosește mereu. Este important nu doar să cunoști rețeta, ci să ai în vedere și unele momente tehnice. Vă prezentăm mai jos cele mai utile trucuri, cu ajutorul cărora gătitul se va transforma într-o adevărată plăcere. Descoperiți cea mai prețioasă informație și eficiente sfaturi de la cele mai experimentate gospodine și bucătarii profesioniști.

FELUL ÎNTÂI

Sfaturi utile pentru pregătirea felului întâi:

-Dacă doriți să obțineți o supă ”ocroșca” mai picantă, amestecați ceapa verde cu sare și usturoi. La dorință, puteți adăuga în supă și hrean ras.

-Dacă ați obținută o supă prea sărată, adânciți în cratiță o porție de orez, învelit într-o plasă de tifon. Încălziți-l timp de 5 minute. Îndepărtați punga cu orez, ce a absorbit excesul de sare.

-Câteva ghebe va oferi supei un gust mai intens și mai delicios.

-Dacă doriți să obțineți o supă limpede și transparentă, adăugați în cratiță câteva coji de ouă (preventiv spălate). Strecurați supa.

-Fasolea în ciorbă nu își va schimba culoarea (nu se va întuneca) dacă nu veți acoperi cratița cu un capac.

FELURILE DE MÂNCARE CU CARNE

Sfaturi utile pentru pregătirea cărnii:

-Înmuiați carnea pentru steak într-un amestec de oțet cu ulei. Lăsați carnea în marinadă timp de câteva ore. Astfel, carnea va deveni deosebit de fragedă, moale și suculentă. Marinada este numai bună și pentru carnea ce urmează a fi coaptă la grătar.

-Niciodată nu veți obține carne arsă la cuptor, dacă veți aranja pe nivelul de jos o formă de sticlă termorezistentă.

-Înainte de coacere, înmuiați carnea în apă clocotită pentru câteva secunde. Astfel, veți obține o carne coaptă deosebit de suculentă.

-Dacă vă doriți pârjoale suculente, amestecați carnea cu ceapă tocată și cartofi cruzi, dați prin răzătoarea mică sau mașina de tocat (în proporție de 1:1).

-Dacă doriți o piftie deosebit de aspectuoasă, scurgeți prima apă în care s-a fiert carnea. Turnați în cratiță apă rece și aduceți până la fierbere la foc moderat.

FELURILE DE MÂNCARE CU CARTOFI

Sfaturi utile pentru pregătirea cartofilor:

-Dacă ați dat cartofii prin răzătoare, amestecați-i cu puțin lapte. Astfel, cartofii nu se vor întuneca.

-Dacă aveți cartofi mai vechi, fierbeți-i într-o cratiță cu apă, 1 linguriță de oțet, câțiva căței de usturoi și frunză de dafin. Veți obține niște cartofi delicioși.

-Dacă cartofii au înghețat puțin și au un gust neplăcut, puneți-i într-un vas cu apă foarte rece înainte de a-i pregăti.

FELURILE DE MÂNCARE CU PEȘTE

Sfaturi utile pentru pregătirea peștelui:

-Dacă doriți să prăjiți peștele într-o tigaie, presărați-l mai întâi cu puțină sare. Astfel, uleiul încins nu va stropi în timpul prăjirii.

-Dacă nu doriți răspândirea mirosului de pește în timpul prăjirii, aranjați în ulei un cartof crud curățat și tăiat în 4 părți.

-Dacă vă doriți un pește cu o textură plăcută și crustă crocantă, ștergeți-l cu un prosop și presărați-l cu sare, cu 10 minute înainte de a-l prăji. Turnați într-o pungă făina cu sare, piper și condimentele preferate. Aranjați peștele în pungă și închideți-o (sau legați-o). Agitați bine punga cu pește, apoi scoateți-l și îndepărtați excesul de condimente. Prăjiți peștele într-o tigaie cu ulei bine încins.

SALATE

Sfaturi utile pentru pregătirea salatei: 

-Mai întâi potriviți salata cu sare și piper negru măcinat. Doar după condimente, adăugați și uleiul vegetal.

-Salata cu varză acră poate fi combinată cu felii de portocală sau mandarine. Obțineți un gust intens și aromă irezistibilă.

-Spălați legumele și verdeață în apă cu puțină sare. Aceasta elimină bacteriile și vă asigură cu legume curate.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1