Nu mai cumpărați brânza! Aveți nevoie de doar 3 ingrediente și 10 minute libere!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de brânză, pregătită în condiții casnice. Este foarte gustoasă, fină, nici nu se compară cu gustul celei din comerț. Brânza este delicioasă, se prepară extrem de simplu și rapid, din cele mai accesibile ingrediente. Este ideală pentru sandwich-uri sau platouri cu aperitive reci. Nu ratați șansa de a-i surprinde pe cei dragi cu un astfel de deliciu.

INGREDIENTE 

– 1 l de lapte 3,3%

– 200 g de smântână 20%

– 3 ouă

– 1 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați laptele într-o cratiță și potriviți-l cu 1 linguriță de sare. Puneți cratița pe foc și aduceți-o practic până la fierbere. Periodic amestecați laptele din cratiță, folosind o spatulă de lemn.

2. Spargeți ouăle într-un bol aparte și adăugați smântână. Omogenizați ingredientele.

3. În momentul în care începe să fiarbă laptele, turnați amestecul obținut cu un jet subțire, amestecând încontinuu. Aduceți compoziția până la fierbere și fierbeți-o timp de aproximativ 5-7 minute, la foc moderat.

4.  Când masa va începe să se separe de zer, mai fierbeți-o timp de 3-5 minute, până vor apărea fulgi mari.

5. Tapetați un bol cu o plasă de tifon pliată în 3-4 straturi, apoi turnați compoziția.

6. Acoperiți compoziția cu capetele plasei de tifon, apoi cu o farfurie, apoi puneți o greutate deasupra, ca să se scurgă tot zerul.

7. Lăsați brânza să se răcească până la temperatura camerei.

8. Așezați brânza pe o farfurie și tăiați-o felii. Puteți servi deliciul cu o felie proaspătă de pâine coaptă la cuptor.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1