Nu mai prăjiți papanașii. E timpul să-i coaceți!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm superba rețetă de papanași cu brânză de vaci, la cuptor. Desertul apetisant este atât gustos și pufos, încât se topește în gură. Încercând acestă rețetă, veți obține niște papanași gingași și apetisanți, care vor fi savurați chiar și de cei care nu iubesc brânza de vaci. Serviți desertul copilăriei alături de niște smântânică, gem sau miere.

INGREDIENTE  

– 500 g brânză de vaci

– 2 +1 ouă

– 2 linguri de făină cernută

– 5 linguri de griș

– 1 linguriță praf de copt

– 1 priză de sare

– 2 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: dați brânza de vaci prin răzătoarea mică sau frecați-o, folosind furculița. Combinați într-un bol brânza cu 2 ouă, făina cernută, grișul, praful de copt, zahărul și sarea. Omogenizați compoziția.

2. Lăsați aluatul timp de aproximativ 50-60 de minute, la un loc cald.

3. Redați aluatului o formă cilindrică și împărțiți-l în 16 părți. Formați din aluatul împărțit niște bile. Luați o bilă și aplatizați-o, modelând un papanaș, cu grosimea de aproximativ 1,5 cm. Procedați similar cu aluatul rămas.

4. Spargeți oul rămas într-un vas și bateți-l puțin.

5. Puneți papanașii într-o tavă de copt, tapetată cu hârtie și ungeți-i cu oul bătut.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți deliciul rumen din cuptor și puneți-l într-o farfurie. Serviți papanașii apetisanți alături de niște smântână, gem sau miere, cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1