Nu mai prepar dulceață, gem și compot din prune. Iată ce fac din ele!

Cu siguranță, toată lumea a auzit de roșii uscate deosebit de gustoase și mulți chiar au încercat să le pregătească. Astăzi vă oferim o rețetă interesantă de gustare picantă, cu gust dulce-acrișor.

“Prunele uscate” vor oferi un plus de gust bucatelor din carne, pui sau pește și pot transforma o tartină obișnuită în una rafinată și savuroasă. Prunele uscate pot fi adăugate în salatele din legume proaspete, în aluatul pentru tartele sărate sau pot folosite pentru prepararea aperitivelor. Nu ratați această rețetă fenomenală!

Prune uscate

INGREDIENTE

-0.5 kg de prune cărnoase și dense

-0.5 linguriță de maghiran

-0.5 linguriță de busuioc

-0.5 linguriță de mentă

-0.5 linguriță de cimbru

-1 linguriță de sare

-75 ml de ulei de măsline

-50 ml de oțet de vin

-2 căței de usturoi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți prunele: spălați-le, uscați-le și scoateți sâmburii. Asezonați-le cu sare, adăugați ierburile și usturoiul mărunțit, amestecați-le atent.

2. Tapetați tava cu hârtie de copt și așezați jumătățile de prune cu tăietura în sus. Uscați prunele în cuptorul preîncălzit la 60-70 de grade timp de 1.5 ore, apoi deschideți puțin ușa cuptorului și lăsați-le să stea timp de 3-4 ore.

3. Puneți prunele uscate și răcite în straturi într-un borcan. Turnați deasupra amestecul de oțet și ulei de măsline, astfel încât să le acopere complet. Acoperiți borcanul și dați-l la frigider. Lăsați prunele să stea timp de 7-8 ore, apoi le puteți gusta.

4. De asemenea, puteți usca prunele într-un uscător de fructe. La început uscați-le la temperatura de 70-80 de grade timp de o oră, apoi reduceți temperatura la 40-50 de grade și uscați prunele timp de câteva ore. Timpul de uscare al prunelor depinde de modelul și caracteristicile tehnice ale aparatului. Opriți uscătorul, lăsați să se răcească și verificați fructele, repetați procedura, dacă este necesar.

Notă: pentru această conservă e preferabil să folosiți borcane mici, care se închid cu capace. Prunele uscate se păstrează excelent la frigider până la 6 luni.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1