Nu o să credeți ce deliciu poate fi preparat dintr-un pachet de aluat foietaj – Samosa de casă delicioasă!

Vă prezentăm o rețetă de samosa delicioasă cu carne. “Samosa” sunt niște pateuri tradiționale din bucătăria uzbecă. Aceste pateuri au formă de triunghi, sunt foarte apetisante și aromate.

Veți obține pateuri aspectuoase, cu aluat crocant și umplutură suculentă. Este un fel de mâncare delicios pentru toată familia. Serviți pateurile fierbinți, cu smântână sau alt sos preferat.

Ingrediente

– 500 g de aluat foietaj

– 2 cepe

– 0.5 linguriță de piper negru măcinat

– 1 ou

– 600 g carne de vită

– 2 lingurițe de sare

– 1 linguriță de chimion

– ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați și curățați carnea. Tocați-o cât mai mărunt. La dorință, o puteți da prin mașina de tocat carne, dar tradițional, aceste pateuri se prepară din carne tăiată mărunt.

2. Tocați mărunt ceapa și adăugați-o la carne. Potriviți amestecul cu sare, condimente și piper negru măcinat.

3. Împărțiți aluatul decongelat în bucăți de mărime mică (de dimensiune unei cutii de chibrituri). Întindeți fiecare bucată de aluat într-un blat mic.

4. Aranjați pe fiecare porție de aluat câte 1 linguriță de umplutură. Lipiți marginile astfel încât să obțineți un triunghi.

5. Aranjați triunghiurile obținute, cu partea lipită în jos, pe o tavă de copt, preventiv unsă cu ulei. Bateți un ou cu puțină sare. Ungeți pateurile cu ou bătut. Astfel, în timpul coacerii se va forma o crustă aurie. La dorință, puteți presăra pateurile cu chimion negru sau semințe de susan.

6. Coaceți pateurile la temperatura de 200°C timp de 20 de minute. Apoi micșorați temperatura până la 170°C și coaceți încă timp de 10-15 minute.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1