Nuga cu nuci – o rețetă veche turcească cu gust autentic

Vă oferim o rețetă veche de nuga cu nuci, care este foarte gustoasă, aromată și apetisantă. Acest desert delicios va fi pe placul întregii familii. Dați nuga prin fulgi de cocos pentru un gust și mai savuros. Serviți cu plăcere acest deliciu încântător!

INGREDIENTE

-500 g de zahăr

-25 g de zahăr pudră

-1 pahar de miere

-1 pahar de apă

-300 g de nuci

-10 albușuri

-1/4 păstaie de vanilie sau un vârf de cuțit de vanilie (sau 1 linguriță de coajă de lămâie uscată sau coaj rasă de la o lămâie)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeți zahărul și mierea până se va forma caramelul. Trebuie să obțineți consistența necesară, adică atunci când veți lua un pic de caramel și îl veți răci în apă, acesta trebuie să fie ușor de mărunțit.

2. Bateți albușurile până veți obține o spumă densă, amestecați-o cu zahărul pudră și turnați caramelul de miere, apoi amestecând continuu cu o spatulă de lemn până la fund, fierbeți masa la foc mic până veți obține o bilă semi-tare (turnați câteva picături de amestec într-o cană cu apă rece și adunați-le într-o bilă, dacă biluța este tare, atunci masa este gata).

3. Adăugați nucile zdrobite și vanilia sau coaja de lămâie, amestecați, puneți masa pe o foaie de copt, întindeți-o într-un strat cu grosimea de 1.5-2 cm, dați-o la frigider, apoi tăiați-o bucățele.

Notă: dacă veți da nuga prin fulgi de cocos, atunci va fi și mai gustoasă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1