Nuga moale cu nuci și caise uscate

Nuga este un desert cu diverse denumiri în toată lumea, dar este la fel de popular oriunde. De ce? Fiindcă este delicios! Învățați să pregătiți acest deliciu, care cu siguranță va fi apreciat de familie și cei dragi. Puteți prepara nuga cu diferite tipuri de nuci, fructe confiate și uscate.

Ingrediente

– ⅔ pahar de miere

– ½ pahar de caise uscate

– 1 pahar de migdale (alune)

– 2 albușuri de ou

– coaja de la jumătate de lămâie

Mod de preparare

1. Tapetați o formă cu hârtie de copt.

2. Turnați mierea într-un vas, de dorit sa fie termorezistent și puneți-l pe o baie de aburi. Așteptați până se topește mierea, între timp separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile trebuie bătute spumă.

3. Puneți spuma peste miere și amestecați bine cu o spatulă de lemn. Trebuie să obțineți o masă vâscoasă de culoarea caramel. Veți amesteca masa aproximativ 45 de minute, până se va îngroșa complet și va avea o culoare mai deschisă.

4. În compoziția pregătită adăugați nucile, caisele uscate și coaja de lămâie. Rețineți că masa din vas continuă sa stea pe baia de aburi și nu trebuie luată.

5. Cu adăugarea noilor ingrediente va fi tot mai greu de amestecat, dar continuați să faceți acest lucru până veți obține compoziția aproape albă. Așezați compoziția obținută în formă și acoperiți-o cu hârtie de copt. Așteptați până se răcește, puteți s-o lăsați peste noapte și dimineața va fi gata pentru servit.

6. Când nuga s-a răcit complet, tăiați-o în fâșii și fiecare fâșie înveliți-o în hârtie de copt. Le păstrați la frigider sau la loc răcoros.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1