O alternativă excelentă tortului pentru sărbători. Se prepară în 2 timpi și 3 mișcări!

Vă este poftă de ceva dulcișor sau aveți oaspeți neașteptați? Preparați această prăjitură rapidă cu fructe, care nu va lăsa pe nimeni indiferent. Prăjitura conține puțin aluat și multă umplutură savuroasă și aromată și este acoperită cu sos delicios, dulce-acrișor de fructe de pădure. Prăjitura cu fructe este foarte moale și suculentă și are un gust divin. Serviți prăjitura caldă cu un ceai aromat!

Prăjitură simplă cu fructe

INGREDIENTE

– 4 ouă

– 125 g de zahăr

– 0.5 linguriță de suc de lămâie

– 0.5 linguriță de scorțișoară

– 2 pahare de fructe de pădure

– 4 linguri de făină

– 0.5 linguriță de bicarbonat de sodiu

– 0.5 kg de mere

– 200 g de smântână

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Bateți 100 g de zahăr și ouăle până amestecul își va dubla volumul.

2. Preparați umplutura. Spălați merele, scoateți semințele și tăiați-le felii subțiri. Presărați-le cu scorțișoară. Puteți prepara și altă variantă de umplutură: spălați 100 g de caise uscate și 50 g de stafide, tăiați caisele în jumătate și amestecați. Puteți adăuga nuci în ambele umpluturi.

3. Presărați făina în amestecul de ouă și bateți din nou. Stingeți bicarbonatul cu sucul de lămâie, adăugați-l în aluat și amestecați.

4. Ungeți fundul formei cu unt și distribuiți umplutura uniform. Turnați deasupra aluatul și nivelați-l. Coaceți prăjitura la 180-200 de grade timp de 20-25 de minute până se va rumeni ușor.

5. Preparați sosul: amestecați smântâna cu zahărul rămas și fructele de pădure.

6. Scoateți prăjitura din cuptor și turnați deasupra sosul obținut. Coaceți prăjitura încă timp de 5-7 minute, faceți testul scobitorii.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1