O cină complexă, la tigaie – aveți nevoie de cele mai simple ingrediente!

Stați cu castronul de carne tocată în față și nu știți ce să preparați? Drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm astăzi o rețetă interesantă de rulouri în sos și cartofi la tigaie. Este un fel de mâncare foarte gustos și sățios, perfect atât pentru prânz cât și cină, alături de familia dragă. Acest fel de mâncare este o adevărată capodoperă culinară, foarte gustoasă și sățioasă, care și se mai prepară din cele mai accesibile ingrediente. Deci, până la urmă, veți obține un fel de mâncare senzațional – două feluri în unul.

INGREDIENTE ALUAT 

– 200 ml de apă

– 400 g de făină cernută

– 1 priză de sare

– 1 ou

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

INGREDIENTE UMPLUTURĂ 

– 500 g de carne tocată

– 1 ceapă

– verdeață după gust

– sare și piper negru după gust

– condimente preferate

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

INGREDIENTE SOS 

– 1 ceapă

– 1 morcov

– 3 cartofi

– 1 lingură sos de roșii

– sare și piper negru măcinat după gust

– 500 ml de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol făina cernută cu sarea, spargeți oul și turnați apa. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale și elastic. Modelați din aluat o bilă și înfășurați-l în folie alimentară. Lăsați aluatul apetisant timp de 15 minute să se odihnească.

2. Pregătiți umplutura: curățați, spălați și tăiați ceapa cât se poate de mărunt. Spălați verdeața, zvântați-o și tocați-o mărunt. Combinați într-un bol carnea tocată cu ceapa și verdeața. Sărați și pipărați ingredientele după gust. Mixați umplutura bine, folosind spatula sau furculița.

3. Puneți aluatul pe masa înfăinată și întindeți un blat mare din acesta. Tăiați blatul în două părți egale. Puneți și răspândiți umplutura pe fiecare parte a blatului apoi rulați-le. Tăiați fiecare ruladă pe porțiuni de mărimea dorită, sau aproximativ în 7-8 rulouri de mărime egală.

4. Pregătiți ingredientele pentru sos: curățai și spălați cartofii. Tăiați cartofii cuburi mari. Curățați ceapa și morcovul. Spălați legumele, apoi tăiați ceapa cuburi mici, iar morcovul dați-l prin răzătoarea mare.

5. Prăjiți legumele într-o tigaie mai adâncă, încinsă cu ulei vegetal, până se vor rumeni ușor, apoi adăugați sosul de roșii și turnați apa. Amestecați cu grijă ingredientele din tigaie, apoi adăugați cartofii.

6. Aduceți compoziția până la fierbere, apoi aranjați rulourile deasupra. Dacă este necesar, mai adăugați puțină apă, ca rulourile să fie acoperite.

7. Înăbușiți capodopera culinară timp de aproximativ 30-40 de minute, sub capac. Mâncărica este gata.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1