O cină delicioasă, ce se prepară uimitor de simplu – familia va fi încântată!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă ideală – cină leneșă, din cartofi cu carne în pungi, la cuptor. Acest fel de mâncare este perfect pentru o cină rapidă și delicioasă. Dacă sunteți obosiți, după ziua întreagă de muncă, atunci începeți să preparați această rețetă. N-o să petreceți mult timp la bucătărie, doar 10-15 minute, de restul se va ocupa cuptorul. Datorită acestei rețete grozave, vă veți alege cu o cină copioasă și delicioasă.

INGREDIENTE 

– 1 kg carne de pui

– 1 kg de cartofi

– 2 morcovi

– 2 linguri pastă de roșii

– 2-3 căței de usturoi

– 6 roșii cherry

– mărar și pătrunjel după gust

– sare după gust

– condimente pentru pui după gust

– khmeli-suneli după gust

– 100 ml de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine carnea și tăiați-o pe porțiuni. Așezați carnea tăiată într-un bol.

2. Curățați cartofii, morcovul și usturoiul. Tăiați legumele cuburi, cu un cuțit cu lama zimțată. Tăiați usturoiul mărunt. Adăugați legumele în bolul cu carne.

3. Spălați verdeața și tocați-o mărunt. Spălați roșiile cherry.

4. Turnați în bolul cu ingrediente 100 ml de ulei vegetal și pasta de roșii. Adăugați verdeața tocată și roșiile cherry.

5. Potriviți ingredientele cu sare, khmeli-suneli și condimente pentru carne de pui. Amestecați ingredientele din bol, folosind spatula.

6. Tăiați 5 fragmente de folie de aluminiu. Luați 4-5 linguri de amestec din bol și așezați-l într-un fragment de folie. Înfășurați folia în formă de pungă. Procedați similar cu celelalte porții.

7. Așezați pungile într-o tavă de copt. Înfigeți pungile de câteva ori, folosind o scobitoare.

8. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 150°C, pentru 1 oră. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Serviți deliciul cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1