O cină deosebit de savuroasă, din doar jumătate de kilogram de carne tocată și puțini cartofi!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă interesantă de biftecuri tartar. Acest fel de mâncare se prepară puțin diferit de cel clasic, dar nu înseamnă că nu este gustos, ci dimpotrivă, e mult mai suculent și savuros. Veți obține o cină destul de delicioasă și neobișnuită, care și se prepară simplu, chiar fără bătăi de cap.

INGREDIENTE  

– 0,5 kg de carne tocată după gust

– 1+3 ouă

– 300 g de cartofi

– 200 g de ceapă

– 50 g de maioneză

– 150 g de cașcaval

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– verdeață după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați cartofii și spălați-i bine. Puneți cartofii într-o cratiță cu apă și puțină sare. Fierbeți cartofii până sunt aproape gata, apoi dați-i prin răzătoarea mare.

2. Puneți cartofii rași într-un bol și potriviți-i cu sare și piper negru măcinat după gust, apoi adăugați 30 g de maioneză. Amestecați bine compoziția.

3. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o mărunt de tot. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până se va rumeni frumos.

4. Fierbeți 3 ouă într-o cratiță cu apă, timp de 10 minute. Decojiți ouăle și tăiați-le cuburi mici. Combinați ouăle tăiate cu maioneza rămasă într-un vas aparte.

5. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică.

6. Tapetați tava de copt cu hârtie, apoi ungeți-o cu ulei vegetal. Combinați carnea tocată cu 1 ou și potriviți-o cu sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați bine carnea tocată. Modelați din carnea tocată discuri de biftec, cu grosimea de 10 mm și așezați-le pe tavă, păstrând o mică distanță între acestea.

7. Faceți o mică adâncitură în biftecuri și puneți pe fiecare câte puțină ceapă, ouă și cartofi. Apoi ungeți (la dorință) biftecurile cu o grilă mică de maioneză. Presărați deliciul cu cașcavalul ras.

8. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

9. Scoateți deliciul apetisant din cuptor și așezați-l pe o farfurie de servit. La dorință, puteți presăra gustarea savuroasă cu niște verdeață.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1