O gospodină a perfecționat această rețetă 3 ani la rând. Doar priviți ce a reușit!

Dovleacul este regele lunii octombrie, de aceea profitați de sezon și preparați o mâncare regală din această legumă parfumată. Rețeta pe care v-o oferim e foarte simplă, trebuie doar să curățați dovleacul, să-l umpleți și să-l dați la cuptor.

“Dovleacul umplut cu pui și orez” este o mâncare festivă, care se prepară din ingrediente accesibile, dar care arată spectaculos, este delicioasă, foarte aromată, consistentă și sănătoasă. Ingredientele se combină excelent, de aceea rezultatul e minunat. Preparați acest deliciu de sărbători sau atunci când doriți să vă surprindeți familia cu o cină specială!

Dovleac umplut cu pui și orez

INGREDIENTE

-1 dovleac

-500 g de carne de pui

-300 g de orez

-200 g de prune uscate

-4 căței de usturoi

-2 mere

-1 ceapă

-30 g de unt

-cimbru, sare și piper negru după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Alegeți dovleacul de mărime medie până la 5 kg. Dacă nu încape în cuptor sau ați cumpărat câțiva dovleci mici, atunci tăiați-i în jumătate și umpleți-i.

2. Fierbeți orezul pe jumătate. Între timp spălați dovleacul, tăiați capacul și scoateți semințele. Grosimea pereților trebuie să fie de aproximativ 2 cm, dacă dovleacul e mai gros, atunci tăiați puțin pulpa și adăugați umplutura.

3. Tăiați carnea bucățele și prăjiți-o pe jumătate în ulei împreună cu usturoiul ras la foc mare. Asezonați cu sare și piper, adăugați cimbrul. Încercați să obțineți carnea cu crustă apetisantă, fără s-o uscați.

4. Topiți untul în altă tigaie și prăjiți ceapa până se va rumeni. Puneți ceapa în tigaia cu carne și amestecați.

5. Tăiați merele curățate cuburi și începeți sa umpleți dovleacul. Puneți mai întâi orezul, deasupra – prunele uscate și merele, apoi carnea de pui. Puneți deasupra bucățelele de unt și câteva fire de cimbru. Acoperiți dovleacul cu capac, ungeți părțile laterale cu unt și puneți-l în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 1.5 ore. Astfel puteți umple și jumătățile de dovleac și să le acoperiți cu folie de staniol.

6. De asemenea, puteți umple dovleacul cu umplutură dulce. Alegeți un dovleac mic și umpleți-l cu mere și prune uscate. Stropiți-l cu miere după ce va fi gata. Veți obține un desert asemănător cu o prăjitură.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1