O gustare armenească din lipie. Rapid și gustos!

Echipa Bucătarul.eu vă recomandă o rețetă tradițională din Armenia – “Yoka”. Este un fel de plăcintă care se prepară din foi de lipie, ouă și cașcaval. Această gustare deosebită, ușor picantă se pregătește în câteva minute și va fi o gustare potrivită pentru micul dejun, la muncă sau atunci când plecați în călătorie.

Ingrediente pentru 2 porții

– 2 foi de lipie (diametrul de 20 cm)

– 2 ouă

– 2 pumni de cașcaval ras

– 2 linguri de unt

– piper negru – după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Luați o foaie de lipie și spargeți un ou mic în mijloc, întindeți-l cu o furculiță până la margini (acesta va lipi marginile în timpul prăjirii).

2. Presărați cașcaval după gust (un pumn), asezonați cu un pic de piper negru și sare, în cazul în care cașcavalul nu este sărat și formați turtele sub formă de triunghi.

3. La fel procedați și cu cealaltă foaie de lipie. Încingeți o lingură de unt într-o tigaie și puneți triunghiurile cu partea lipită în jos. Prăjiți triunghiurile pe ambele părți până se vor rumeni.

4. Foarte gustoase sunt dacă le serviți imediat! Sunt gustoase și reci, le puteți lua ca gustare la locul de muncă, în călătorii sau să le serviți elevilor la micul dejun.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1