Iubitorii de pizza vor înțelege despre ce e vorba – o gustare de casă gata în doar 10-15 minute, care nu cedează deloc în fața pizzei!!

Vă prezentăm rețeta unei gustări mai puțin obișnuite. Aceasta se prepară din lipii cu o umplutură delicioasă, ce poate varia după gustul fiecăruia. Este un fel de mâncare cald aromat, apetisant și sățios, ce va fi pe placul tuturor amatorilor de pizza. Unde mai pui, se prepară într-un timp record, fiind perfectă atât pentru a fi servită la un picnic, cât și luată la pachet. Experimentați cu ingredientele pentru umplutură și obțineți de fiecare dată un deliciu de excepție.

INGREDIENTE

– 1 lipie subțire (110 x 30 cm) sau 2 mai mici

– 200 g de brânză topită

– 250 g de salam semi-afumat

– 200 g de roșii

– 1-2 căței de usturoi

– 30-50 g de mărar

– 2 ouă

– 1.5 lingurițe de făină

– ulei vegetal

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați salamul cuburi mici. La dorință, puteți folosi orice tip de salam preferat. Important este să nu fie prea uscat. La fel, puteți folosi șuncă sau piept de pui fiert.

2. Spălați roșiile și aranjați-le pe un prosop de bucătărie. Tăiați-le cuburi, de aceeași dimensiune precum salamul.

3.Tocați mărunt verdeața și usturoiul. La dorință, usturoiul poate fi dat prin răzătoare.

4. Tăiați lipia în 4 părți de formă pătrată, cu dimensiune de 30 x 30 cm. Dacă aveți lipii de altă mărime, redați-le o formă pătrată, de dimensiunea dorită.

5. Aranjați prima lipie pe suprafața de lucru și ungeți-o cu brânză topită. Presărați-o cu mărar tocat, usturoi, salam și roșii. Acoperiți umplutura cu o altă lipie și apăsați-o puțin. Alternați astfel straturile de lipie și umplutură.

6. Ultimul strat constituie o lipie, ce este unsă cu brânză topită pe interior. Acoperiți cu partea unsă umplutura și apăsați-o puțin. Asamblați gustarea cât mai rapid, astfel încât lipia să nu se înmoaie, deoarece umplutura este foarte suculentă.

7. Tăiați lipiile dreptunghiuri de dimensiunea dorită, astfel încât să fie comod să le prăjiți.

8. Bateți ouăle cu făina. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Obțineți un amestec omogen, asemănător cu aluatul pentru clătite. Dacă este prea dens, mai adăugați lapte sau apă.

9. Treceți fiecare porție de lipie prin ou bătut și prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți.

10. Aranjați-le pe un prosop de bucătărie, astfel încât să îndepărtați excesul de ulei, apoi pe un platou.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1