O gustare extraordinară, care va fi chiar și pe placul soțului pretențios!

În perioada estivală toți doresc să savureze ceva proaspăt, ușor și răcoritor. Combinând câteva ingrediente de sezon, veți obține o mâncare foarte gustoasă și originală în același timp. “Tarendis cu hering” este o gustare delicioasă, care nu va lăsa pe nimeni indiferent. Aceasta se prepară ușor, oferă rapid senzația de sațietate și umple organismul cu energie. Uimiți-i pe cei dragi cu această gustare răcoritoare.

Tarendis cu hering

INGREDIENTE

-4 castraveți

-250 g de hering

-1 legătură de mărar

-1 priză de sare

-1 linguriță de oțet

-400 g de smântână

-1 ceapă

-1 linguriță de gelatină

-piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați într-un bol 1/2 pahar de apă rece și înmuiați gelatina timp de 20 de minute.

2. Tăiați ceapa cubulețe, stropiți-o cu oțet și opăriți-o cu apă clocotită timp de un minut. Apoi sărați-o, clătiți-o cu apă rece și uscați-o.

3. Tăiați castraveții în jumătate, scoateți miezul și tăiați-i cubulețe. Sărați-i și lăsați-i să stea timp de 10 minute.

4. Tăiați heringul bucățele de aceeași mărime ca și ceapa. Scurgeți sucul din castraveți și amestecați-l cu smântână. Turnați gelatina într-o cratiță și încălziți-o până se va topi complet. Apoi turnați gelatina în smântână.

5. Adăugați în smântână: ceapa, castraveții, heringul, mărarul și piperul. Amestecați bine toate ingredientele și puneți masa în pahare. Dați-le la frigider pentru 5-6 ore. Puteți servi gustarea în pahare sau s-o scoateți pe un platou cu susul în jos.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1