O metodă de preparare neobișnuită și un gust extrem de neobișnuit – aceasta este prăjitura bulgărească cu mere

Ați gustat vreodată bucate bulgărești? Probabil că da, însă acum vă oferim posibilitatea chiar să preparați una dintre ele. Prăjitura cu mere și griș este nemaipomenit de gustoasă, gingașă și este o mâncare tradițională în Bulgaria. Este o rețetă doar din câteva ingrediente accesibile pe care le amestecați și le puneți la copt. E simplu, nu? Iar rezultatul va depăși așteptările dvs.

INGREDIENTE

– un pahar de griș

– un pahar de făină

– un pahar de zahăr

– un pahar de lapte

– jumătate de linguriță de praf de copt

– suc de lămâie

– 5 mere de mărime medie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Prepararea este foarte simplă, iar rezultatul este minunat. Amestecați toate ingredientele uscate: grișul, făina, zahărul, praful de copt. Puteți adăuga și o priză de sare, dar noi o considerăm în plus.

2. Dați merele printr-o răzătoare mai mare sau le mărunțiți cu ajutorul robotului de bucătărie. Stropiți imediat merele cu puțin suc de lămâie pentru a nu se face maronii.

3. Ungeți tava de copt cu margarină sau unt. Presărați atent un pahar de amestec uscat, apoi puneți un strat de mere, apoi din nou amestec uscat și mere. În tava pe care am avut-o am obținut trei straturi.

4. Înainte de a da tava la cuptor turnați uniform un pahar de lapte foarte fierbinte. După care împungeți compoziția cu un cuțit sau o furculiță astfel încât laptele să ajungă la stratul de jos.

5. Prăjitura se coace aproximativ 50-60 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Această prăjitură cu mere este mai puțin obișnuită, însă este foarte gingașă și cu un gust foarte plăcut de mere. După ce se răcorește își păstrează forma, nu se macină.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1