O prăjitură deosebit de fină, cu mere – numai bună pentru a fi servită în post!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de prăjitură cu mere. Rețeta excelentă de prăjitură, care se prepară cu mere, nu conține ouă, lapte sau unt, dar este foarte gustoasă și apetisantă. Această prăjitură delicioasă este o adevărată găselniță pentru vegetarieni și cei care țin post.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT  

– 120 ml de apă fiartă la temperatura camerei

– 50 g de ulei vegetal

– 350-360 g de făină cernută

– 10 g praf de copt

– 100 g de zahăr

– 1 priză de sare

– 1 g de vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 

– 650 g de mere dulci – acrișoare

– 50 g de zahăr

– 1 lingură amidon de cartofi

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți umplutura: spălați și curățați merele. Îndepărtați cotorul cu semințe și dați-le prin răzătoarea mare. Puneți merele rase într-un bol și adăugați zahărul. Amestecați bine merele.

2. Încingeți o tigaie și puneți merele în aceasta. Înăbușiți merele la foc mic, timp de aproximativ 10 minute, amestecând încontinuu, până se va evapora lichidul. Opriți focul și lăsați umplutura să se răcească.

3. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol aparte făina cernută cu praful de copt și vanilia. Amestecați bine ingredientele uscate.

4. Turnați apa fiartă rece într-un bol. Adăugați sarea și zahărul. Amestecați ingredientele din bol, apoi turnați uleiul vegetal. Adăugați treptat ingredientele uscate și frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale și nelipicios.

5. Puneți aluatul pe suprafața de lucru și împărțiți-l în două părți egale. Luați o parte de aluat și întindeți un blat dreptunghiular, cu grosimea de aproximativ 3 mm.

6. Tapetați tava de copt cu hârtie și aranjați blatul dreptunghiular pe aceasta.

7. Adăugați în umplutura cu mere amidonul și amestecați-o. Răspândiți umplutura și uniformizați-o deasupra blatului, păstrând o distanță de aproximativ 0,5 cm de la margine.

8. Întindeți similar aluatul rămas. Acoperiți umplutura cu al doilea blat și lipiți marginile. Perforați toată suprafața blatului deasupra, folosind o furculiță.

9. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

10. Scoateți prăjitura din cuptor și cu grijă transferați-o pe grila cuptorului. Lăsați deliciul să se răcească. La dorință, puteți tăia prăjitura pe porțiuni. Decorați desertul aromat cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1