O prăjitură foarte gustoasă. Un deliciu egiptean pentru toți cei care adoră dulciurile!

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură egipteană cu cremă delicată de vanilie. Acest desert oriental o să vă cucerească de la prima gustare. Prăjitura se prepară din straturi subțiri de aluat și cremă fină de lapte. Aceasta este atât de gingașă și gustoasă, încât se topește în gură. Vă recomandăm cu drag această rețetă fenomenală!

INGREDIENTE

-1/2 linguriță de drojdie uscată

-3 pahare de făină

-200 g de unt

-1 pahar de zahăr

-3 pahare de lapte

-2 ouă

-1 priză de sare

-3 linguri de amidon de cartofi

-zahăr pudră după gust

-zahăr vanilat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Dizolvați drojdia într-un pahar de lapte cald, adăugați un ou, sarea și făina, frământați un aluat moale și elastic.

2. Împărțiți aluatul în 2 părți egale și întindeți-le. Împărțiți untul moale în 2 părți egale și ungeți straturile de aluat.

3. Rulați strâns fiecare strat în role, apoi rulați fiecare rolă sub formă de melc, înveliți “melcii” în folie alimentară și dați-i la frigider pentru 2 ore.

4. Între timp preparați crema muhallabia.

5. Amestecați zahărul cu amidonul, oul rămas și zahăr vanilat după gust, frecați ingredientele până veți obține o masă densă de culoare albă.

6. Apoi dizolvați masa cu 2 pahare de lapte cald, puneți-o la foc mic și fierbeți-o, amestecând continuu până se va îngroșa. Lăsați crema să se răcească.

7. Scoateți aluatul din frigider și întindeți fiecare bucată de aluat într-un strat cu grosimea de 3 mm. Un strat trebuie să aibă un diametru mai mare cu câțiva cm. Mutați stratul mai mic pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

8. Puneți deasupra crema, nivelați-o și acoperiți cu al doilea strat de aluat, ascundeți capetele sub primul strat cu 2-3 cm și înțepați-l cu o furculiță în câteva locuri.

9. Coaceți prăjitura la 180 de grade timp de 30 de minute până se va rumeni. Lăsați prăjitura să se răcească complet și presărați-o cu zahăr pudră. Prăjitura este gustoasă atât caldă, cât și rece.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1