O prăjitură rasă cu gem, ce-i va cuceri pe toți!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă excepțională, care a cucerit toată lumea: prăjitură rasă cu gem. Prăjitura rasă cu gem este una dintre cele mai simplu de preparat delicii. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune. Fiind extrem de gustos, desertul mai este și economic. Acesta se prepară din cele mai banale ingrediente, dar are un gust incomparabil, de care te îndrăgostești definitiv. Serviți deliciul faimos alături de o cană cu ceai aromat sau cafeluță.

INGREDIENTE  

– 2 ouă

– 1 pahar de zahăr

– 200 g de unt moale

– 1 priză de sare

– 3 pahare de făină cernută

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1 lămâie

– gem la dorință

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Bateți într-un bol ouăle cu zahărul, apoi adăugați untul moale. Bateți compoziția folosind robotul de bucătărie.

2. Apoi adăugați bicarbonatul de sodiu stins cu sucul de lămâie. Potriviți ingredientele din bol cu sare și adăugați făina cernută. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat nelipicios.

3. Împărțiți aluatul finit în două părți: mai mică și mai mare (1/3 și 2/3). Formați bile din aluatul împărțit. Înfășurați bila mică în folie alimentară și dați-o la congelator.

4. Luați bila mare și întindeți un blat rotund sau dreptunghiular (de forma tăvii). Puneți blatul în tava de copt, preventiv tapetată cu hârtie și unsă cu unt. Modelați o mică bordură din aluat.

5. Răspândiți și uniformizați gemul deasupra blatului din tavă.

6. Luați bila mică din congelator și dați-o prin răzătoarea mare. Presărați aluatul ras deasupra stratului cu gem.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 25-30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Scoateți desertul rumen și apetisant din cuptor și lăsați-l puțin să se răcească. Decorați prăjitura aromată cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1