După ce am încercat această rețetă, prepar vinetele doar așa! O rețetă împărătească!

“Baba Ganoush” este o gustare orientală foarte populară, care se prepară din vinete coapte, pastă de susan, usturoi, suc de lămâie și ulei de măsline. Această gustare se prepară foarte simplu, dar mereu te încântă prin gustul și aroma demențială. Baba Ganoush este un aperitiv rece care poate fi servit decorat cu ulei de măsline și coriandru proaspăt sau uns pe lipii proaspete și rulate sub formă de rulouri. Savurați cu plăcere această gustare delicioasă, picantă și apetisantă!

Baba Ganoush din vinete

INGREDIENTE 

– 4 vinete

– 4 linguri de ulei de măsline

– 120-150 g de semințe de susan

– 2 linguri de suc de lămâie

– 1-2 căței de usturoi

– 1/2 legătură de coriandru

– 1 priză de piper roșu

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați vinetele, înțepați-le cu furculița, așezați-le pe o tavă și coaceți-le la 175 de grade timp de 40 de minute. Scoateți vinetele moi din cuptor, tăiați-le de-a lungul și lăsați-le să se răcească.

2. Puneți semințele de susan în blender și mărunțiți-le sub formă de pastă. Adăugați usturoiul, sucul de lămâie, piperul roșu, sarea și uleiul de măsline, amestecați până la omogenizare.

3. Răzuiți miezul vinetelor cu furculița și îndepărtați semințele mari. Mărunțiți miezul și amestecați-l cu sosul de susan. Potriviți gustul, adăugând sare, piper sau suc de lămâie.

4. Serviți gustarea într-un bol adânc și stropiți-l cu ulei de măsline și presărați coriandrul tocat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1