O rețetă extrem de rapidă și ușoară de pateuri pentru cei ”leneși”

Această rețetă excelentă de pateuri este destinată gospodinelor începătoare, deoarece este rapidă și ușor de preparat, iar rezultatul este unul de succes. Într-un timp foarte scurt veți avea pe masă pateuri delicioase și aromate, cu crustă rumenită frumos și umplutură gingașă și suculentă. Pateurile se prepară cu drojdie și pot fi umplute cu orice fel de umplutură: dulce sau sărată. Preparați aceste pateuri minunate la cină și surprindeți-i pe cei dragi!

Pateuri cu drojdie la cuptor

Ingrediente

– 11 g de drojdie uscată

– 100 g de unt

– 2 linguri de zahăr

– 0.5 linguriță de sare

– 800 g de făină

– 2 linguri de ulei de floarea soarelui

– 600 ml de lapte

– orice umplutură

– gălbenuș de ou pentru uns

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Încălziți laptele (în lapte rece drojdia nu va fermenta, iar în lapte fierbinte se va opări).

2. Dizolvați drojdia în laptele cald. Amestecați și lăsați să se umfle timp de 5-10 minute (dacă vă grăbiți, atunci puteți adăuga celelalte ingrediente, fără să așteptați).

3. Adăugați sarea, zahărul și uleiul de floarea soarelui, amestecați ușor.

4. Presărați făina cernută și frământați aluatul.

5. Când aluatul va deveni vâscos și va fi dificil să-l frământați cu mâinile, puneți-l pe o masă presărată cu făină și frământați-l până va deveni lipicios.

6. Adăugați în aluat untul moale și frământați-l încă o dată. Aluatul pentru pateuri este gata.

7. Înveliți aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 1.5-2 ore. Dacă nu aveți mult timp la dispoziție, atunci lăsați aluatul pe masă la loc cald timp de aproximativ 30 de minute.

8. Pregătiți umplutura. Puteți folosi orice umplutură: carne cu ceapă prăjită, varză înăbușită, brânză dulce, dulceață și altele.

9. În calitate de umplutură am folosit carne fiartă de vită și porc. Am dat carnea fiartă prin mașina de tocat, am adăugat ceapă prăjită, sare, piper negru și câteva linguri de ulei de măsline, am amestecat toate ingredientele.

10. Scoateți aluatul din frigider și împărțiți-l în 4 părți. Împărțiți fiecare parte în 5 bucăți, apoi împărțiți fiecare bucată în jumătate. Astfel veți obține 40 bucăți de aluat, respectiv 40 de pateuri.

11. Întindeți fiecare turtă cu un sucitor și puneți la mijloc câte o lingură de umplutură.

12. Lipiți pateurile la mijloc, apoi la margini, în același mod ca pentru pateurile prăjite.

13. Așezați pateurile obținute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanță între ele, fiindcă acestea vor crește în timpul coacerii.

14. Încălziți cuptorul la 160 de grade și coaceți pateurile timp de 15 minute, apoi scoateți pateurile din cuptor, ungeți-le deasupra cu gălbenuș de ou și coaceți-le încă timp de aproximativ 15 minute.

15. Scoateți pateurile din cuptor și serviți-le la masă.

Priviți modul de preparare al pateurilor mai detaliat în videoclipul de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1