O rețetă inedită de rulouri din dovlecei, cu umplutură!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de rulouri de dovlecei cu umplutură, la cuptor. Este un fel de mâncare foarte gustos, apetisant și sățios. Gustarea extraordinară cu gust gingaș se prepară foarte simplu, chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi minunat. Dovleceii pot fi serviți atât la masa de prânz, cât și la cină. Pregătiți, testați și uimiți familia dragă cu delicii extraordinare, preparate din cele mai banale ingrediente.

INGREDIENTE  

– 2 dovlecei

– 400 g de carne tocată de pui

– 1 ceapă

– 2 căței de usturoi

– 2 +1 linguri de smântână

– 60 g de cașcaval ras

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– oregano după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați dovleceii, zvântați-i folosind prosopul de hârtie și îndepărtați capetele. Tăiați dovleceii de-a lungul, fâșii subțiri de tot. Acest lucru se face cel mai bine cu un cuțit pentru curățarea legumelor. Potriviți fâșiile de dovlecei cu sare.

2. Pregătiți umplutura: curățiți și spălați ceapa. Tăiați ceapa mărunt și amestecați-o cu carnea tocată într-un bol. Apoi adăugați usturoiul zdrobit, 30 g de cașcaval ras, smântâna și potriviți umplutura cu sare, piper negru măcinat și oregano după gust. Amestecați bine umplutura.

3. Luați 1-2 lingurițe de umplutură și răspândiți-o pe o fâșie de dovlecel, lăsând un capăt liber. Rulați fâșia de dovlecel. Procedați similar cu fâșiile și umplutura rămasă.

4. Luați o formă de copt, ungeți-o bine cu ulei vegetal și aranjați rulourile, în mod vertical, precum în imaginea de mai jos.

5. Ungeți rulourile că smântâna rămasă, folosind o pensulă de silicon. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Scoateți cu grijă forma din cuptor și presărați dovleceii rulați cu cașcavalul rămas. Iar dați deliciul la cuptor pentru 5-7 minute, până cașcavalul se va topi și rumeni frumos.

7. Serviți felul de mâncare apetisant cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1