O rețetă nemaipomenită pentru ceai: biscuiți „Castane” – dulci amintiri din copilărie

De îndată ce omul devine matur, la el apar diferite asociații cu „gustul copilăriei”. Sucul era mai dulce, umplutura bomboanelor este mai gustoasă, iar prăjiturile foarte gingașe. Toate acestea vă vor reapărea în fața ochilor dacă veți gusta ceva asemănător, gustos și dulce, ca pe vremuri.

Astăzi vă propunem să nu încălcați această regulă, deoarece vă prezentăm rețeta de „Castane”. Cu siguranță vor semăna sută la sută cu cele din copilărie. Fărâmicioase, cu ciocolată, glazură și presărate cu nuci, dacă doriți chiar și în fulgi de cocos sau de vafe. Iată rețeta de nota zece potrivită pentru un ceai fierbinte!

INGREDIENTE

-200 g de unt sau margarină

-260 g de făină

-1 linguriță de praf de copt, fără vârf

-2 linguri de zahăr

-3-5 linguri de lapte

-80-100 g de zahăr pudră pentru glazură

-1.5 linguri de cacao

-1 pahar de nuci mărunțite

Pentru umplutură puteți alege: ciocolată, prune uscate, stafide, nuci, marmeladă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Amestecați făina cu zahărul și praful de copt, apoi adăugați untul sau margarina tăiată cuburi. Amestecați bine până obțineți un aluat fărâmicios. Adunați-l atent formând o cocă. Acoperiți-l cu folie alimentară și puneți-l în frigider pentru 20 de minute.

2. Rupeți bucățele de aluat, faceți mici biluțe. Aplatizați-le puțin, puneți în interior umplutura dorită. O bucată de ciocolată, după cum este rețeta noastră, sau orice poftiți.

Apoi formați din nou biluțe și aranjați-le pe tava tapetată cu hârtie de copt. Biluțele vor sta în cuptor 20-25 de minute la o temperatură de 180°C.

Lăsați-le neapărat să se răcească! Apoi înmuiați fiecare biscuit în glazură de ciocolată, apoi dați-le prin nuca măcinată sau prin altceva la dorință. Aranjați-le pe o farfurie.

MOD DE PREPARARE A GLAZURII

Amestecați zahărul sau zahărul pudră cu cacao. Adăugați laptele, amestecați. Apoi fierbeți compoziția la foc mic. Amestecați continuu până la punctul de fierbere. Glazura va începe să facă spumă. Lăsați-o să fiarbă 1-2 minute, apoi luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1