O rețetă rapidă de tort cu smântână fără coacere!

Tort cu smântână. Tortul se prepară foarte simplu și, cel mai important, este la fel de delicios ca tortul cu blaturi coapte. Aveți nevoie de doar 15 minute ca să-l montați și deja ceva timp să se îmbibe.

INGREDIENTE:

-1l de smântână fermentată cel puțin 20%;

-2 linguri de lapte condensat;

-200 gr de zahăr pudră sau zahăr;

-3 pliculețe de întăritor pentru smântână;

-1,2 kg de biscuiți – de ciocolată și de vanilie.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați smântâna cu mixerul timp de 1 minut, la viteză medie.

2.Adăugați treptat zahărul pudră. Cantitatea de zahăr depinde de cât de acră e smântâna, posibil să aveți nevoie de câteva linguri în plus.

3.Apoi adăugați întăritorul pentru smântână sau întăritor pentru frișcă. Citiți pe ambalaj de câte pliculețe aveți nevoie pentru cantitatea noastră de smântână.

4.Mărunțiți puțini biscuiți cu blenderul, pistilul sau sucitorul. Firimiturile vor fi folosite pentru decor. Mărunțiți cele 2 feluri de biscuiți separat.

5.Montați tortul. La baza platoului de servire adăugați puțină cremă, apoi așezați un strat de biscuiți. Deoarece biscuiții îmbibă foarte bine smântâna, blaturile vor fi compuse din 2 straturi de biscuiți. Ungeți biscuiții din al doilea strat cu puțin lapte condensat, doar cât să se lipească biscuiții între ei, și formați sandwich-uri.

6.Acoperiți primul blat cu un strat gros de cremă.

7.Urmează al doilea blat din biscuiți de ciocolată și iarăși un strat de cremă.

8.Repetați blatul din biscuiți cu vanilie.

9.Îmbrăcați tortul în crema rămasă.

10.Găsiți mijlocul tortului și trasați 2 linii, ce se interesectează în centru.

11.Presărați triunghiurile obținute cu firimituri de biscuiți: 2 cu biscuiți de vanilie și 2 cu biscuiți de ciocolată. Presați ușor firimiturile. Marginile tortului, la fel, le decorați cu firimituri.

12.Dați tortul la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.

Tortul are un gust minunat și nici nu seamănă a fi fără coacere. Biscuiții îmbibă foarte bine crema, iar laptele condesat face desertul și mai gustos.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

1