O rețetă super-rapidă de turtă delicioasă, crocantă la exterior și aerată în interior… Deja am pregătit ingredientele ca să o fac!

“Focaccia” este o pâine tradițională italiană, asemănătoare ca textură cu aluatul de pizza, dar este umplută cu diverse ierburi aromatice, măsline, roșii uscate, capere, usturoi și alte ingrediente delicioase. Această pâine se prepară extrem de rapid și este atât de gustoasă, încât poate fi mâncată ca atare. Astăzi va oferim rețeta clasică de focaccia cu rozmarin și sare de mare, care este delicioasă, aerată și deosebit de aromată! Vă recomandăm s-o serviți caldă!

Focaccia cu rozmarin

Ingrediente

– 500 g de făină

– 7 g de drojdie uscată

– 250 ml de apă caldă

– 2 lingurițe de sare

– 80 ml de ulei de măsline

– rozmarin după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Amestecați făina cernută cu drojdia uscată și sarea.

2. Turnați uleiul de măsline, apoi apa caldă. Frământați un aluat omogen și elastic, atunci când îl veți apăsa cu degetul, acesta trebuie să revină la forma inițială.

2. Întindeți aluatul într-un strat de grosime medie. Ungeți toată suprafața cu ulei de măsline, acoperiți cu folie alimentară și lăsați aluatul la loc cald timp de 30 de minute.

3. După ce aluatul a dospit, faceți cu degetul câteva adâncituri și introduceți crenguțele de rozmarin. Presărați deasupra sarea de mare grunjoasă și coaceți focaccia la 200 de grade timp de 25 de minute. După ce pâinea va fi gata, ungeți-o încă o dată cu ulei de măsline.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1