O rețetă simplă de eclere delicioase, cu cremă fiartă!

Eclerele reprezintă un desert adorat în toată lumea. Aluatul moale și fraged se combină perfect cu crema fină și aromată. Este un duet ce vă asigură succesul. Vă prezentăm astăzi, drag amator a bucatelor delicioase, o rețetă simplă a acestui desert popular. Nu ezitați să vă convingeți de faptul că se prepară simplu, iar la gust sunt desăvârșite.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT  

– 2 pahare de apă

– 4 ouă

– 100 g de unt

– o priză de sare

– 1 pahar de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ  

– 2 linguri de făină

– 500 ml de lapte

– 1 ou

– 0.5 pahar de zahăr

– 70 g de unt moale (la temperatura camerei)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: fierbeți apa, apoi adăugați sarea și untul tăiat cuburi. Amestecați până obțineți o masă omogenă.

2. Adăugați în cratiță făina cernută. Amestecați bine, până obțineți o masă omogenă. Lăsați aluatul să se răcească până la temperatura camerei.

3. Adăugați câte un ou în aluat. Amestecați bine după fiecare, folosind mixerul.

4. Formați eclerele: turnați aluatul cu ajutorul sacului pentru patiserie, pe tava de copt, tapetată cu hârtie. La dorință, puteți turna aluatul cu ajutorul unei pungi (cu un colț tăiat) sau a unei linguri.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit pană la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Pregătiți crema: amestecați într-o cratiță laptele cu făina, oul și zahărul. Puneți cratița la foc mic și fierbeți crema, până se va îngroșa. Luați crema de pe foc și lăsați-o să se răcească.

7. Bateți untul cu ajutorul mixerului. Treptat, adăugați câte o lingură de cremă și continuați să amestecați. Trebuie să obțineți o cremă omogenă și pufoasă.

8. Umpleți eclerele cu cremă: le puteți tăia în jumătate, apoi să le umpleți cu cremă și să le acoperiți cu cealaltă jumătate. La fel, puteți perfora fiecare ecler și umple cu cremă, folosind un sac pentru patiserie. Decorați-le după gust.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1