O rețetă unică. Tort “Delice” – un deliciu foarte fin în 3 straturi!

Tortul “Delice” este un desert incredibil de gustos format din 3 straturi: pandișpan pufos, piersici dulci în jeleu și sufleu de frișcă și ciocolată. Tortul este acoperit cu glazură de ciocolată, este delicios, foarte fin, delicat și aromat, are un aspect fantastic și va fi îndrăgit de toată familia. Răsfățați-i pe cei dragi cu un tort magnific, perfect pentru ocazii speciale.

Ingrediente pentru pandișpan

– 5 ouă

– 200 g de zahăr

– 1 linguriță de zahăr vanilat

– 75 g de făină

– 40 g de amidon

– 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru stratul de piersici

– 1 borcan mare de piersici în sirop

– 2 pachețele de praf de jeleu de piersici

– 800 ml de apă fierbinte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru stratul de ciocolată

– 120 g de ciocolată neagră

– 500 ml de frișcă de 30 %

– 2 linguri de zahăr pudră

– 1 linguriță de gelatină

– 1/4 pahar de apă fierbinte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru glazura de ciocolată

– 70 ml de frișcă de 30 %

– 70 g de ciocolată neagră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pandișpanul. Cerneți făina într-un bol. Separați albușurile de gălbenușuri și bateți-le cu o priză de sare până veți obține o spumă pufoasă. Adăugați zahărul și zahărul vanilat și bateți până veți obține vârfuri stabile și lucioase. Apoi reduceți viteza mixerului la mediu și adăugați gălbenușurile câte unul.

2. Adăugați treptat făina și amidonul folosind o lingură mare. Ungeți o formă cu dimensiunile de 24*24 cm și tapetați-o cu hârtie de copt. Turnați aluatul în formă și puneți-l în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, coaceți pandișpanul timp de 15-20 de minute. Scoateți pandișpanul din cuptor și întoarceți forma pe un grătar, lăsați pandișpanul să se răcească complet.

3. Stratul de piersici. Diluați 1/3 pahar de sirop de piersici cu 3 linguri de apă. Îmbibați pandișpanul cu sirop. Scoateți piersicile din sirop, tăiați-le bucățele și puneți-le pe pandișpan. Dizolvați praful de jeleu în 800 ml de apă fierbinte. Lăsați să se răcească, apoi dați-l la frigider. Distribuiți jeleul (ușor îngroșat) cu lingura deasupra pandișpanului și piersicilor. Dați tortul la frigider ca să se întărească.

4. Stratul de ciocolată. Topiți ciocolata la bain-marie: turnați puțină apă într-o cratiță și aduceți-o la fierbere. Puneți ciocolata într-un bol și așezați-l deasupra cratiței, astfel încât partea de jos a bolului să nu se atingă de apă. Amestecați ciocolata până se va topi complet. Luați ciocolata de la bain-marie și lăsați-o să se răcească. Dizolvați gelatina în apă fierbinte și lăsați-o să se răcească.

5. Bateți frișca până veți obține vârfuri tari, adăugați la sfârșit zahărul pudră cernut, ciocolata topită și gelatina. Puneți masa obținută deasupra stratului de jeleu și dați tortul la frigider.

6. Glazura de ciocolată. Încălziți frișca aproape de fierbere, adăugați ciocolata ruptă bucăți și lăsați amestecul să stea un timp. Apoi amestecați până la omogenizare. Turnați glazura uniform deasupra tortului. Dați tortul la frigider peste noapte.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1