O rețetă veche a tortului meu preferat “Kiev”. Vă împărtășesc cu drag rețeta!

Echipa noastră vă împărtășește o rețetă veche de tort “Kiev”, care se prepară foarte simplu și iese mereu perfect. Acest tort este o adevărată ispită culinară pentru gurmanzi. Tortul se prepară din blaturi sfărâmicioase, acoperite cu bezea și presărate cu nuci și sunt unse cu cremă delicioasă de unt și lapte condensat fiert – o combinație savuroasă care oferă tortului un gust de neuitat. Savurați tortul cu o cafea aromată!

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-400 g de făină

-200 g de unt

-150 g de zahăr

-1 pachețel de praf de copt (am folosit 2 lingurițe)

-3 gălbenușuri de ou

-3 linguri de smântână

-3 pahare de nuci

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU BEZEA

-3 albușuri de ou

-200 g de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-1 cutie de lapte condensat fiert

-200 g de unt

MOD DE PREPARARE 

1. Aluatul. Combinați făina cu praful de copt și zahărul. Tăiați untul cu cuțitul și frecați-l cu amestecul de făină până veți obține firimituri mari. Adăugați gălbenușurile și smântâna și frământați aluatul. Aluatul se va lipi puțin de mâini. Dacă aluatul este prea lipicios, atunci puteți să mai adăugați un pic de făină (50 g).

2. Bezeaua. Bateți albușurile cu zahăr până veți obține o spumă cu vârfuri tari.

3. Împărțiți aluatul în 3 părți.

4. Întoarceți tava cu susul în jos, puneți deasupra hârtia de copt și o bucată de aluat, întindeți-l cu sucitorul într-un dreptunghi aproximativ de mărimea tăvii. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 190 de grade cu convecție timp de aproximativ 7-8 minute. Dacă cuptorul dvs n-are convecție, atunci timpul de coacere va fi mare.

5. Preparați astfel și celelalte 2 blaturi, doar că înainte de coacere trebuie să le ungeți cu bezea și să le presărați cu nuci. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit cu convecție timp de 10-11 minute și lăsați-le să se răcească complet.

6. Crema. Bateți untul cu mixerul timp de aproximativ 5-6 minute, apoi adăugați laptele condensat fiert și bateți încă timp de 3-4 minute. Ungeți blaturile cu cremă (ultimul strat trebuie să fie fără bezea și nuci) și presărați-le cu firimituri sau alte ingrediente după gust. Am presărat tortul cu amestec de bomboane rase de ciocolată și l-am decorat cu trufe de ciocolată. Puteți decora tortul la dorință. Nu tăiați tortul imediat, deoarece se va fărâmița un pic.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1