Arată ca niște simpli cartofi copți, dar umplutura te va da gata! O combinație care pur și simplu iți lasă gura apă…

Vă prezentăm rețeta unei rulade originale din cartofi copți, cu o umplutură absolut delicioasă. Deși aceasta se prepară din ingrediente accesibile, aspectul gustării este unul cu totul special și original. Când veți tăia rulada felii, oaspeții vor fi încântați de umplutura delicioasă și aromată al acesteia. Este un fel de mâncare perfect  pentru masa de sărbătoare. Fiți siguri de faptul că nici un oaspete nu va pleca fără rețetă.

INGREDIENTE

– 180 g de parmezan ras

– 6 cartofi

– 250 g de brânză ricotta

– spanac

– 2 căței de usturoi

– 1 ceapă

– 450 g de carne tocată

– 400 g piure de roșii

– 4 linguri de pătrunjel tocat

– 1 linguriță boia de ardei

– 120 g de brânză mozzarella

– ulei vegetal

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Tapetați o tavă de copt cu hârtie. Presărați cu un strat uniform de parmezan ras (aproximativ 100 g).

2. Spălați și curățați cartofii. Tăiați-i rondele mai subțiri și așezați-i pe tava de copt (precum în poza de mai jos). Presărați-i cu sare și parmezan ras. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180 grade pentru 30 de minute.

3. Prăjiți spanacul într-o tigaie cu ulei încins. Adăugați usturoiul tocat și amestecați. Într-un bol, amestecați brânza ricotta cu spanacul prăjit.

4. Acoperiți cartofii copți cu un strat gros de spanac cu brânză.

5. Curățați și tocați ceapa. Prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenește ușor. Adăugați în tigaie carnea tocată și amestecați. Prăjiți până carnea va fi gata.

6. Adăugați în tigaie piureul de roșii. Amestecați. Adăugați pătrunjelul, boiaua de ardei, sarea și piperul negru măcinat. Amestecați și gătiți încă timp de câteva minute.

7. Acoperiți stratul de spanac cu carne și uniformizați-o. Presărați carnea cu brânză mozzarella.

8. Cu grijă, folosind hârtie de copt, rulați cartofii cu umplutură. Dați rulada la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru 15 minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1