O salată originală, perfectă pentru cina de Revelion!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de salată cu fasole verde. Obțineți o salată extrem de gustoasă, aspectuoasă și ușor de preparat, care poate fi consumată atât ca aperitiv, cât și ca garnitură pentru fripturi. De asemenea, aceasta va fi perfectă și pentru cina de Revelion. Descoperiți gusturi noi, folosind cele mai accesibile ingrediente.

INGREDIENTE  

– 400 g de fasole verde

– 1 ceapă roșie

– 3 ouă

– 400 g de mușchi afumat

– 3 castraveți murați

– 3 linguri de maioneză

– sare

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ 

– 0,5 linguriță de sare

– 1 linguriță de zahăr

– 1 lingură de oțet 9%

– 100 ml de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați și tăiați fasolea verde în 2-3 părți. Fierbeți apa într-o cratiță, potriviți-o cu sare după gust și adăugați fasolea. Aduceți fasolea până la fierbere. Fierbeți-o timp de 3-4 minute.

2. Turnați apă rece într-un bol aparte și cu ajutorul unei strecurători, puneți fasolea în acesta. Lăsați fasolea verde să se răcească.

3. Pregătiți compoziția pentru omletă: spargeți 1 ou într-un vas, potriviți-l cu sare și bateți-l folosind furculița. Turnați și răspândiți compoziția într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal. Prăjiți omleta pe ambele părți, până se va rumeni frumos. Procedați similar cu ouăle rămase. Deci ar trebui să obțineți 3 ”clătite”. Puneți-le pe o farfurie și lăsați-le să se răcească.

4. Curățați și spălați ceapa. Tăiați ceapa jumătăți de rondele subțiri. Puneți ceapa într-un bol mic.

5. Marinați ceapa: potriviți-o cu sare și zahăr, apoi turnați oțetul și apa clocotită. Amestecați bine ingredientele și lăsați ceapa să se marineze.

6. Tăiați carnea pai și puneți-o într-un bol transparent. Tăiați ”clătitele” fideluță și adăugați-le în bolul cu carne. Tăiați castraveții pai și puneți-i în bolul cu carne.

7. Strecurați fasolea și ceapa. Adăugați ingredientele în bolul cu carne. Potriviți salata cu sare și piper negru după gust, apoi adăugați maioneza. Amestecați bine salata.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1