O salată răcoritoare perfectă pentru vară. Vă ține departe de aragaz!

“Salata iceberg în sos de brânză” este o gustare rece foarte aspectuoasă și savuroasă, numai bună pentru zilele toride de vară. Salata iceberg are gust dulceag, textură crocantă, este bogată în fibre și săracă în calorii, de aceea este ideală pentru curele de slăbire. Această salată delicioasă și proaspătă este foarte crocantă, iar sosul din brânză topită oferă salatei un gust foarte fin și aromat. Încercați neapărat această rețetă ușoară și bucurați-vă de toate vitaminele și mineralele salatei!

Salată iceberg în sos de brânză

Ingrediente

-200 g de salată iceberg

-1/2 pahar de iaurt natural

-1 linguriță de ulei de măsline

-170 g de brânză topită

-1 lingură de oțet de vin alb

-100 g de roșii cherry

-bacon după gust

-usturoi după gust

-sare și piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați salata iceberg rondele cu grosimea de 2.5 cm, ca în imaginea de mai sus. Dați rondelele la congelator pentru 30 de minute, ca să fie reci și crocante. Așezați rondelele pe șervețele de hârtie.

2. Preparați sosul de brânză. Puneți într-un bol: brânza topită rasă, iaurtul natural, piperul negru, uleiul și oțetul. Amestecați ingredientele.

3. Puneți rondelele de salată pe o farfurie și turnați deasupra jumătate din sosul obținut. Așezați deasupra roșiile tăiate, baconul și usturoiul dat prin presă. Stropiți deasupra sosul rămas și asezonați cu sare.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1