O salată specială, ce face concurență tradiționalului ”Olivier”!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă deosebită de salată – un aperitiv ce face concurență tradiționalului ”Olivier”, perfect pentru masa de sărbătoare. Dacă doriți să uimiți oaspeții cu o gustare mai puțin obișnuită, vă îndemnăm să renunțați la rețetele clasice în favoarea unei salate speciale. Salata se prepară foarte simplu și rapid. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune. Din cele mai banale ingrediente obțineți un aperitiv apetisant și aromat, ce cu siguranță va fi pe placul tuturor.

INGREDIENTE  

– 2 pulpe de pui

– 1 morcov

– 0,5 ceapă

– 1 cutie de mazăre conservată

– 4 ouă fierte

– 70 g de cașcaval

– 2 linguri de maioneză

– 1 cățel de usturoi

– sare

– piper negru măcinat după gust

– mărar (pentru decor)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Fierbeți pulpele de pui într-o cratiță cu apă sărată, adăugând 1 morcov și 1/2 de ceapă, la foc mic, până sunt gata. Timpul de fierbere ar trebui să fie de aproximativ 30-40 de minute. Scoateți pulpele din cratiță și lăsați-le să se răcească complet.

2. Luați pulpele, puneți-le pe un tocător de lemn, îndepărtați pielea și oasele. Tăiați carnea cuburi mici.

3. Decojiți ouăle fierte. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Puneți-le în vase separate.

4. Dați albușurile și cașcavalul prin răzătoarea mare.

5. Apoi fărâmițați gălbenușurile, folosind furculița. Adăugați în vasul cu gălbenușuri 2 linguri de maioneză și usturoiul zdrobit. Amestecați și potriviți cu puțin piper negru măcinat. Iar amestecați compoziția.

6. Combinați într-un bol transparent carnea cu albușurile și cașcavalul ras, 1 cutie de mazăre (preventiv scursă de suc) și compoziția cu gălbenușuri. Amestecați bine salata.

7. Decorați aperitivul cu mărar.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1