O șarlotă specială, ce face concurență torturilor din comerț!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de șarlotă, care vă va cuceri din prima. Prăjitura care se topește în gură, se prepară rapid și chiar fără prea mult efort. Este o rețetă pe care cu siguranță o veți nota în cartea de bucate. Este cea mai superbă, fină și gustoasă prăjitură de casă.

INGREDIENTE  

– 2 ouă

– 1 pahar plin de făină cernută

– 4 mere mari sau 5 mere mici

– 1 priză de sare

– 250-300 ml de smântână 20%

– 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu oțet

– 100 g de zahăr

– 20 g de unt pentru a unge tava de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spargeți ouăle într-un bol și bateți-le folosind mixerul, adăugând 1 priză de sare. Apoi adăugați zahărul și iar bateți compoziția.

2. Adăugați în compoziția bătută smântâna, ușor mixați-o, apoi adăugați bicarbonatul de sodiu stins cu oțet. Mixați bine compoziția, folosind telul.

3. Adăugați treptat făina cernută și omogenizați aluatul.

4. Spălați merele, decojiți-le și îndepărtați-le cotorul cu semințe. Tăiați merele felii subțiri.

5. Ungeți tava de copt cu unt, apoi aranjați într-un strat, în mod aleatoriu 1/2 din cantitatea merelor. La dorință, puteți presăra merele cu puțină scorțișoară.

6. Turnați și răspândiți 1/2 din cantitatea aluatului deasupra merelor. Procedați similar cu merele și aluatul rămas. În fine ar trebui să obțineți 2 straturi de mere și 2 de aluat.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Scoateți tava din cuptor și transferați cu grijă șarlota pe un platou. Lăsați deliciul să se răcească. Serviți desertul savuros cu mare plăcere, alături de o cafeluță sau cană cu ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1