O selecție de trucuri pentru grădinari!

Obținerea unei recolte bogate nu este o sarcină ușoară. Este necesar să aveți grijă de plante, corect să îngrijiți de ele și să investiți în acestea tot sufletul. Cu cât mai mult vă ocupați de grădinărit, cu atât mai adesea observați diferite trucuri care fac ca o cultură să fie nu pur și simplu bună, ci și de invidiat.

Astăzi echipa noastră vă împărtășește o selecție de trucuri de țară și sfaturi utile de la grădinari cu experiență:

1. Sfecla

De obicei, nu sunt probleme mari cu sfecla – această plantă este nepretențioasă și rezistentă. Crește cel mai bine pe paturi mici, cu o distanță de 15 și 17 cm între plante.

Există două mici trucuri care vor îmbunătăți recolta. În primul rând, sfecla crește bine dacă este udată prin stropire și deseori, dar cu atenție prășită. În al doilea rând, după plantare, sfecla trebuie hrănită cu îngrășăminte minerale.

Dacă plantați sfeclă de-a lungul paturilor cu cartofi și roșii, acest lucru va ajuta plantele la combaterea putregaiului (phytophtora infestans).

2. Morcovul

Uneori trebuie să te ”joci” cu morcovii. Până la apariția răsadului, morcovul trebuie udat regulat. Apoi, este mai bine să nu-l udați timp de două săptămâni, cu excepția ​​zilelor uscate. Datorită acestui fapt, rădăcinile plantei pot pătrunde mai adânc în sol.

Dacă morcovii cresc slab, atunci paturile pot fi udate cu soluție salină: 1 lingură de sare la 10 litri de apă. După aceasta, ar trebui să înceapă creșterea activă.

3. Mazăre

Această plantă nu o veți găsi în fiecare grădină, dar există iubitori care adoră mazărea verde. Dacă doriți să obțineți o recoltă de 2 ori mai mare, semănați mazărea lângă muștar. Mazărea iubește să fie hrănită, dar nu o fertilizați cu infuzie de urzică.

4. Castraveți

Este dificil să creșteți castraveții, dar dacă totul va merge așa cum trebuie, atunci veți rămâne mulțumiți de recoltă. Castraveții solicită umiditate, în special în timpul înfloririi. Dar nu este necesar să vă râvniți cu udarea la începutul înfloririi, mai bine să o reduceți pentru ceva timp și abia apoi măriți-o. Așa castraveții mai rapid se vor coace.

Când este cald afară, castraveții trebuie să fie nu numai udați, ci și pulverizați regulat. Dacă temperatura depășește 30°C, polenul de castraveți se distruge. Prin urmare, dacă castraveții cresc într-o seră, puneți în interior un recipient cu apă.

Castraveții nu tolerează temperaturile scăzute și schimbările bruște. Acest lucru va aduce o recoltă scăzută. De asemenea, castraveții nu tolerează curenții. Aveți grijă de temperatura optimă și umiditate suficientă. Astfel castraveții vă vor încânta cu recolta bogată.

5. Ceapa

S-ar părea că totul este clar cu un ceapa, dar există câteva trucuri aici. Unul dintre secretele unei recolte generoase – înmuierea bulbilor de ceapă în apă, cu o zi înainte de plantare. Trebuie să plantați ceapă în solul umed până la o adâncime, încât vârful bulbului să ajungă la umiditate.

Grădinarii cu experiență vă recomandă să practicați culturi mixte de ceapă și morcovi. Deci, se vor proteja reciproc de dăunători.

6. Urzica

S-ar părea că aceasta nu este deloc o plantă, ci un fel de buruiană, dar tocmai urzica trebuie îngrijită cel mai mult. Urzica este un indicator că solul este fertil. Este foarte bine dacă urzica crește lângă roșii: le protejează de Phytophthora.

Grădinarii francezi împărtășesc un singur truc: când plantați roșii, aruncați o mână de urzică la fundul copcii și acoperiți cu un centimetru de pământ, astfel încât rădăcinile roșiilor să nu o atingă. Pe măsură ce rădăcinile ajung la stratul de urzică, se vor transforma în compost. Compostul de urzică îmbunătățește imunitatea plantei și o hrănește cu azot, fier și alte substanțe benefice.

7. Misterele naturii

Probabil că acesta este sfatul principal pe care trebuie să îl învețe toți grădinarii. Uneori nu ar trebui să încercați să înțelegeți de ce totul este așa și nu altfel. De exemplu, am un pat pe care castraveții nu au crescut niciodată. Morcovii, sfecla și varza cresc bine acolo, dar nu a crescut măcar un castravete.

La început am încercat să înțeleg, cum așa, apoi am decis că nu voi mai crește castraveți acolo. Uneori nu aveți nevoie de înțelegere și cunoștințe exacte de ce e așa și nu altfel. Nu este nevoie să rezolvați aceste puzzle-uri, puteți folosi doar sfaturi.

Sfaturile sunt simple, dar vor face orice grădină mai frumoasă, iar recolta și mai bogată.

O recoltă bogată să aveți!

1