O tehnică unică de coacere a blaturilor! Iată când aluatul obținut este într-adevăr ideal.

Tortul “Tropicana” este un desert ușor, foarte gustos și colorat. Vă recomandăm să înlocuiți blaturile de pandișpan cu un grătar original din aluat, pe care să-l umpleți cu diverse fructe și cremă de vanilie. Tortul “Tropicana” este o combinație delicioasă de aluat fiert, fructe exotice și cremă fiartă. Alegeți acest tort minunat, atunci când doriți să vă răsfățați familia cu un tort unic de felul său.

Tort cu fructe “Tropicana”

INGREDIENTE 

-200 ml de apă

-0.5 linguriță de sare

-7 ouă

-250 g de zahăr

-5 g de vanilie

-2 banane

-2 kiwi

-16 g de praf de jeleu

-150 g + 300 g de unt

-370 g de făină

-1 l de lapte

-2 linguri de coniac

-2 piersici

-1 portocală

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeți apa pentru aluat împreună cu sarea și 150 g de unt. Adăugați 2 pahare de făină. Lăsați masa să se răcească, apoi adăugați 6 ouă. Amestecați bine toate ingredientele.

2. Ungeți o foaie de hârtie de copt cu puțin unt. Umpleți un sac de patiserie cu aluat. Desenați conturul tortului pe hârtia de copt, apoi umpleți mijlocul, făcând celule 3×3. Puneți blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25 de minute.

3. Între timp faceți încă 3 blaturi. În rezultat veți obține 2 blaturi cu celule drepte și 2 blaturi cu celule pe diagonală.

4. Preparați crema. Fierbeți laptele și adăugați un pahar de zahăr. Amestecați separat 4 linguri de făină cu un ou. Amestecând, adăugați masa de făină în lapte. Fierbeți masa până se va îngroșa. Apoi lăsați crema să se răcească și adăugați coniacul, 300 g de unt și vanilia. Bateți crema cu mixerul.

5. Asamblați tortul. Tăiați fructele. Puneți primul blat pe un platou plat. Umpleți golurile cu bucățele de fructe. Ungeți deasupra cu cremă. Procedați astfel cu toate blaturile.

6. Ungeți blatul superior cu cremă, fără să adăugați fructe.

7. Așezați deasupra fructele tăiate felii subțiri. Preparați jeleul conform instrucțiunilor de pe pachet și turnați-l peste fructe. Lăsați tortul să se îmbibe peste noapte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1