Oaspeții vor fi în extaz de această mâncare. Pregătirea durează doar 15 minute, restul – e treaba cuptorului!

Macroul este un pește delicios, sănătos și accesibil, bogat în fosfor, fluor, iod, calciu, magneziu, zinc, omega-3 și vitamina D. Astăzi vă oferim o rețetă extraordinară de macrou cu nuci și cașcaval la cuptor – o mâncare perfectă pentru weekend. Combinația de nuci și cașcaval și nota picantă de muștar oferă peștelui un gust excepțional. Serviți macroul cald ca fel principal sau rece, tăiat bucățele sub formă de aperitiv.

Macrou cu nuci și cașcaval la cuptor

INGREDIENTE

-1 macrou de 300-400 g

-3 lingurițe de nuci

-1.5 lingurițe de muștar Dijon

-50 g de cașcaval tare

-maioneză după gust

-sare și condimente pentru pește după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați capul și aripioarele peștelui. Apoi tăiați-l de-a lungul abdomenului și scoateți atent coloana vertebrală și oasele. Ștergeți fileul obținut cu un prosop de hârtie.

2. Presărați peștele în interior cu sare și condimente pentru pește, ungeți-l cu muștar, presărați-l cu nuci mărunțite și cașcaval ras.

3. Uniți jumătățile de pește și legați macroul cu ață culinară. Înveliți peștele în folie de staniol și coaceți-l în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute.

4. Scoateți forma din cuptor, desfaceți folia și ungeți suprafața peștelui cu maioneză, coaceți-l fără folie timp de 10 minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!