Oladii cu varză suculente și gustoase, din aluat pe bază de chefir!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă interesantă de oladii din varză, la tigaie. Oladiile foarte gustoase și suculente se prepară din aluat pe bază de chefir. Este o gustare sățioasă și perfectă pentru micul dejun sau cină, care și se mai prepară foarte simplu și rapid.

INGREDIENTE  

– 400 g de varză

– 200 ml de chefir

– 60-100 g de făină cernută

– 1 ou

– 1 ceapă

– 1/3 linguriță praf de copt

– 1 linguriță de zahăr

– verdeață după gust

– 1-2 căței de usturoi (la dorință)

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Îndepărtați frunzele deteriorate ale verzei și tăiați-o fideluță. Puneți varza într-un bol, presărați-o cu puțină sare și amestecați-o, presând-o ușor. Lăsați varza pentru 5-10 minute.

2. Scurgeți bine varza de sucul eliberat și puneți-o într-un bol aparte.

3. Curățați ceapa, spălați-o și dați-o prin răzătoarea mare. Spălați verdeața, zvântați-o și tăiați-o mărunt. Curățați usturoiul și zdrobiți-l cu presa.

4. Spargeți oul în bolul cu varza tăiată, apoi adăugați chefirul, zahărul, ceapa rasă, făina cernută, praful de copt, usturoiul zdrobit (la dorință) și verdeața. Amestecați bine ingredientele din bol, apoi potriviți-le cu sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați aluatul.

5. Prăjiți oladiile într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, pe ambele părți, până se vor rumeni frumos. Puneți oladiile pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie, ca să evităm excesul de ulei, apoi transferați gustarea pe un platou. La dorință, puteți servi oladiile savuroase alături de niște smântână sau sosul preferat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1