Oladii ”Perfecte” pe bază de chefir – un deliciu ce iese întotdeauna!

Vă prezentăm o rețetă de oladii, ce se prepară foarte simplu și sunt foarte gustoase. Deși există o mare varietate de rețete a cestui deliciu, vă prezentăm cel mai simplu și rapid mod de a obține cele mai moi și pufoase oladii. Acestea sunt perfecte atât pentru micul dejun, cât și pentru a fi servite în calitate de gustare.

INGREDIENTE

-500 ml de chefir

-1 ou

-1.5 linguri de zahăr

-1/3 linguriță de sare

-2.5 pahare de făină

-0.5 linguriță bicarbonat de sodiu

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați chefirul cald (la temperatura camerei) într-un bol. Adăugați oul, sarea și zahărul. Amestecați.

2. Adăugați făina cernută și bicarbonatul de sodiu. Deși de obicei bicarbonatul se amestecă cu chefirul, aici este important să-l adăugați împreună cu făina.

3. Amestecați bine, până obțineți un aluat omogen. Este important să amestecați bine aluatul deodată, deoarece mai apoi nu o veți putea face.

4. Lăsați-l la temperatura camerei pentru 30 de minute, astfel încât chefirul să interacționeze cu bicarbonatul de sodiu.

5. Când veți observa bule pe suprafața aluatului, puteți prăji oladiile.

6. Turnați uleiul într-o tigaie și puneți-o pe foc. Luați aluatul cu o lingură, de pe margine (țineți minte despre faptul că nu aveți voie să amestecați aluatul). Turnați aluatul în tigaie și prăjiți oladiile la foc mediu, pe ambele părți. Întoarceți oaldiile când la suprafață vor apărea bule.

7. Aranjați oladiile pe o farfurie. Serviți-le cu smântână sau cu dulceață.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1