Oladii pufoase ideale – rețeta mea preferată!

Echipa noastră vă oferă o rețetă ideală de oladii pufoase și câteva sfaturi, ca să obțineți oladii reușite și gustoase. Oladiile se prepară pe bază de chefir, au o textură foarte moale și aerată și un gust savuros. Aceste oladii pot fi pregătite pentru micul dejun și servite cu miere, gem sau dulceață. Bucurați-vă copiii cu aceste delicii extraordinar de bune!

INGREDIENTE

-500 ml de chefir

-1 ou

-1.5 linguri de zahăr

-1/3 linguriță de sare

-1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

-350 g de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați chefirul într-un bol, adăugați oul, zahărul și sarea (preferabil să folosiți chefirul de temperatura camerei).

2. Amestecați toate ingredientele cu un tel.

3. Presărați făina și bicarbonatul de sodiu (bicarbonatul trebuie adăugat împreună cu făina, nu mai devreme).

4. Amestecați aluatul. Veți obține un aluat destul de dens.

5. Trebuie să amestecați aluatul bine de la început, deoarece ulterior nu-l veți mai amesteca.

6. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 10-15 minute (dacă chefirul este rece, de la frigider, atunci lăsați aluatul mai mult timp, circa 20-30 de minute).

7. În acest timp va reacționa bicarbonatul cu acidul din chefir și vor apărea bulele. Aluatul va crește ușor și își va modifica textura, glutenul se va umfla.

8. Încingeți uleiul într-o tigaie.

9. Apoi turnați aluatul cu o lingură. Luați câte o lingură de aluat de la marginea bolului.

10. Așezați aluatul cu grijă în tigaie, ca să nu se rupă. Nu-l scuturați, dar separați-l. Puteți tăia excesul de aluat, apăsând marginea lingurii de pereții bolului.

11. Prăjiți oladiile la foc mic și urmăriți-le, ca să le întoarceți pe partea cealaltă.

12. Lăsați-le mai mult timp, fiindcă pe partea opusă se prăjesc mai rapid. După marginea oladiilor veți observa că partea de jos este deja rumenită și trebuie întoarse. Puneți spatula sub oladie astfel încât să o cuprindă complet și întoarceți-o dintr-o singură mișcare.

13. Aluatul lichid va curge, dar acest aluat este ideal și nu veți avea astfel de probleme. În timpul prăjirii aluatul va ma crește. Țineți cont că atunci când turnați aluatul în tigaie, oladiile vor crește de 2 ori, de aceea trebuie să respectați distanța între ele. În timp ce oladiile se prăjesc pe partea opusă, nu vă fie frică să le ridicați cu spatula și să verificați dacă s-au rumenit. După ce ați scos prima parte de oladii, turnați imediat ulei ca să fie același nivel în toată tigaia. Nu așteptați să se încălzească uleiul, puneți aluatul și prăjiți oladiile în continuare.

14. La a doua parte de aluat și următoarele, trebuie să micșorați sau măriți focul, deoarece tigaia se supraîncălzește și oladiile se vor prăji prea repede.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1